søndag den 11. januar 2015

Bacontun-frikadeller med rejesalat & spicy avokadodressing

En af de skønne lette menuer vi har fået her i januar måned, fyldt med dejlige sunde sager. Sprød salat, toppet med spicy dressing og så de mest fantastiske fiskefrikadeller til, lavet af tun med masser af bacon i. 
Jeg lover dig at selv det mest kræsne barn (eller voksne) kan lide disse. De smager overhovedet ikke af fisk, kun af lækker røget bacon.


Bacontun-frikadeller med rejesalat & spicy avokadodressing.
4 per.
SALAT:
225 g. Edamame bønner, uden skal, frosne
250 g. Iceberg (eller din yndlings salat)
100 g. Sugarsnaps
200 g. Peberfrugt, rød
500 g. Rejer, frosne

DRESSING:
2 stk. Avokado, moden og spiseklare
25 g. Løg
100 g. Skyr
1 spsk. Citron, saft fra
Salt
Peber

FRIKADELLER:
2 ds. Tun, i vand
125 g. Spinat, hakket, frosset
50 g. Løg
1 fed Hvidløg
125 g. Bacon, i skiver
2 spsk. Citron, saft fra
1 stk. Æg (L)
25 g. Hvedemel (eller 1 spsk. FiberHUSK)
2 spsk. Vand
Salt
Olie, til stegning

DAGEN FØR SERVERING:
Rejer, Edamame bønner og spinat tages op fra frost. De kommes i hver sin skål – rejerne må gerne lægges i en sigte så væsken kan løbe fra. De stilles i køleskabet natten over.

Salaten skylles, tørres og snittes fint. Sugarsnapsene skylles, tørres og deles i 4 – 5 stykker. Peberfrugten skylles, blomsten i toppen og frøstolene fjernes. Resten skæres i tynde strimler. Alle ingredienserne til salaten vendes sammen i en skål.

Til dressingen halveres avokadoerne og stenene fjernes. Kødet tages ud af skallen og moses med en gaffel. Løget pilles og hakkes fint. Det tilsættes sammen med skyr, chilisauce og citron og dressingen røres sammen og smages til med salt og peber.

Til frikadellerne steges baconen gylden på en varm pande, herefter afkøles det og skæres i små tern. Tunen drænes for vand. Spinaten tøes op og vrides fri for væske. Løget og hvidløg skrælles og rives fint på et rivejern.
Alle disse ingredienser blandes sammen. Citronsaft og æg tilsættes og røres ud i farsen, hvorefter hvedemelet tilsættes under omrøring og derefter vandet. Farsen krydres med salt, peber og evt. mere citronsaft. Stilles herefter på køl i en 30 minutters tid og smages til igen bagefter.

En pande varmes op og olie hældes på. Farsen formes til små frikadeller – enten med fingrene eller ved hjælp af en spiseske dyppet i den varme fedtstof, som bruges til at forme frikadellen inde i håndfladen.

Frikadellerne lægges på panden og den steges ca. 4 – 5 minutter på hver side. Fortsæt sådan indtil at der ikke er mere fars tilbage i skålen.INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: JA – frikadellerne, men jeg synes de kommer til at smage af fisk
SERVERES MED:
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar