Jeg lover dig at selv det mest kræsne barn (eller voksne) kan lide disse. De smager overhovedet ikke af fisk, kun af lækker røget bacon.
Bacontun-frikadeller med rejesalat & spicy avokadodressing.
4 per.
SALAT:
225 g. Edamame bønner, uden skal, frosne
250 g. Iceberg (eller din yndlings salat)
100 g. Sugarsnaps
200 g. Peberfrugt, rød
500 g. Rejer, frosne
DRESSING:
2 stk. Avokado, moden og spiseklare
25 g. Løg
100 g. Skyr
50 g. SØD CHILI SAUCE
1 spsk. Citron, saft fra
Salt
Peber
FRIKADELLER:
2 ds. Tun, i vand
125 g. Spinat, hakket, frosset
50 g. Løg
1 fed Hvidløg
125 g. Bacon, i skiver
2 spsk. Citron, saft fra
1 stk. Æg (L)
25 g. Hvedemel (eller 1 spsk. FiberHUSK)
2 spsk. Vand
Salt
Olie, til stegning
DAGEN FØR SERVERING:
Rejer, Edamame bønner og spinat tages op fra frost.
De kommes i hver sin skål – rejerne må gerne lægges i en sigte så væsken kan
løbe fra. De stilles i køleskabet natten over.
Salaten skylles, tørres og snittes fint.
Sugarsnapsene skylles, tørres og deles i 4 – 5 stykker. Peberfrugten skylles,
blomsten i toppen og frøstolene fjernes. Resten skæres i tynde strimler. Alle
ingredienserne til salaten vendes sammen i en skål.
Til dressingen halveres avokadoerne og stenene
fjernes. Kødet tages ud af skallen og moses med en gaffel. Løget pilles og
hakkes fint. Det tilsættes sammen med skyr, chilisauce og citron og dressingen røres sammen og smages til med salt og peber.
Til frikadellerne steges baconen gylden på en varm pande,
herefter afkøles det og skæres i små tern. Tunen drænes for vand. Spinaten tøes
op og vrides fri for væske. Løget og hvidløg skrælles og rives fint på et
rivejern.
Alle disse ingredienser blandes sammen.
Citronsaft og æg tilsættes og røres ud i farsen, hvorefter hvedemelet tilsættes
under omrøring og derefter vandet. Farsen krydres med salt, peber og evt. mere
citronsaft. Stilles herefter på køl i en 30 minutters tid og smages til igen
bagefter.
En pande varmes op og olie hældes på. Farsen
formes til små frikadeller – enten med fingrene eller ved hjælp af en spiseske
dyppet i den varme fedtstof, som bruges til at forme frikadellen inde i
håndfladen.
Frikadellerne lægges på panden og den steges
ca. 4 – 5 minutter på hver side. Fortsæt sådan indtil at der ikke er mere fars
tilbage i skålen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: JA – frikadellerne, men jeg synes de kommer til
at smage af fisk
SERVERES MED:
TIPS & TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar