GISP tænkte jeg, for jeg mindes da vi lavede det for ca. 100 år siden, var det mega besværligt. Men han fik overtalt mig og mums det blev lækkert. Det var faktisk ikke så besværligt at gå til, som jeg huskede det ;-)
Der mangler godtnok lige et grønt drys på toppen, men jeg var altså løbet tør :-( |
4 per.
FARSEREDE PORRE:
2
- 3 stk. Porre
500
g. Svinekød, hakket
1 stk. Løg (stort)
8
g. Salt, fint
1
stk. Æg (L)
50
g. Hvedemel
½
dl. Vand
Peber
1
stk. Æg, til panering
3
spsk. Mælk (til panering)
100
g. PANKO (til panering)
Smør
(til stegning)
Olie
(til stegning)
STUVNING:
225
g. Porre, renset
225
g. Gulerod, skrællet
1
spsk. Olie
2
dl. Piskefløde
4
dl. Kogevand fra porrerne
Hvedemel
(til jævning)
Vand
(til jævning)
Salt
Peber
FARSEREDE PORRE:
Porrerne
renses og skæres i 6 stykker på ca. 8 cm. Du skal bruge det midterste stykke, samt
det nederst mod roden. Toppen bruges til stuvningen.
Porrestykkerne
dampes i saltet vand i 5 - 7 minutter, alt efter hvor tykke de er Når du prikker
i dem, skal de være bløde men stadig med med bid i. Når de er færdige fiskes de
op og afkøles i isvand, så kogningen stopper. Gem kogevandet til stuvningen.
Imens
porrerne koger, laves farsen. Løget pilles og hakket meget fint. Det røres
sammen med kød og salt. Peber og æg røres i, sammen med melet. Tilslut
tilsættes vand og farsen røres godt igennem og smages til. Den skal have en god
fast konsistens.
Til
paneringen slåes ægget ud i en dyb tallerken og piskes sammen med mælken. Pankoen
kommes også i en dyb tallerken og vendes sammen med salt og peber.
For at lave en farseret porre tager du ca. 100 gram fars. Dette lægges på et stykke husholdningsfilm,
der flades ud og pakkes om porren. Filmen rulles sammen om farsen og
”film-pølsen” trilles frem og tilbage et par gange, så farsen fordeler sig
bedre om porren.
Herefter fjerner du filmen (den kan sagtens genbruges til alle porrerne), den vendes i æggeblandingen og herefter i pankoen.
De
steges i olie og smør, i forholdet 1:1, ca. 15 minutter til de er sprøde og
gyldne. Har du fars til overs, kan disse steges med på panden og du har frikadeller til madpakken ;-)
STUVNING:
Porretoppene skæres i tynde ringe Og gulerødderne rives groft. Olien varmes op i en gryde og
grønsagerne svitses heri uden at de tager farve.
Herefter tilsættes kogevand og fløde og saucen bringes i kog. Imens rystes en meljævning sammen af hvedemel og vand, når saucen koger hældes den i under omrøring, til saucen har en god tyk konsistens. Herefter skal den koges igennem i 8 – 10 minutter for at fjerne melsmagen. Stuvningen skal nu smages til med salt og peber.
Herefter tilsættes kogevand og fløde og saucen bringes i kog. Imens rystes en meljævning sammen af hvedemel og vand, når saucen koger hældes den i under omrøring, til saucen har en god tyk konsistens. Herefter skal den koges igennem i 8 – 10 minutter for at fjerne melsmagen. Stuvningen skal nu smages til med salt og peber.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: Kogte kartofler
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar