Men så i år slog det mig, en af de mange nætter hvor jeg ikke har kunnet sove, hvorfor har vi ikke prøvet at lave røstier på Racletten ??
Altså lavet dem i forvejen så de blot lige skulle lunes en smule på stegepladen eller i den lille pande drysses med
Kartoffelrøsti
til Racletten.
Ca. 14 stk.
500 g. Kartofler, skrællede
1 stk. Æg (L)
1 tsk. TØRRET HVIDLØG
1 tsk. LØGPULVER
Salt
Peber
Olie, til stegning
Kartoflerne rives groft, kommes i en sigte og
drysses med salt. Lad dem står i ca. 10 – 15 minutter og herefter knues de fri
for væske. Jeg tog en lille håndfuld af gangen og pressede fri for væske. Når
du simpelthen ikke kan få mere væske ud, lader du dem igen stå i 5 minutter og
så presser dem igen.
Herefter røres kartofler sammen med æg og
krydderier. De skal krydres godt.
En pande varmes op og olie hældes på – der
skal ca. være ½ cm. olie i panden. Når olien er varm, tager du en lille
spiskeskefuld kartoffelmasse op og trykkes godt sammen i hånden. Den lægges på
panden og trykkes forsigtigt lidt flad. De steges til de er gyldne, vendes
forsigtigt rundt med en palet og steges gyldne på den anden side osse – ca. 8
minutter på hver side.
TIPS: Disse røstier kan laves i god tid og så blot lunes på Racletten.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: RACLETTE 2014
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar