søndag den 4. januar 2015

Nytår 2014/15 - menuen og tilbageblik på året der gik

Rigtig godt nytår - jeg håber du fik taget hul på 2015 på en dejlig måde.

Det gjorde jeg - vi skulle bare være hjemme, som vi plejer, for drengene skyld. Derudover var det jo osse Watsons første nytår. Jeg var en smule bekymret. For han er inde i en periode i sin udvikling, hvor alt der er farligt og lyder mærkeligt, prøver han at skræmme væk ved at gø.

Men det gik rigtig godt. Og da vi jo osse bor på landet, er der mest afskydning omkring midnat. Vi havde musik til at køre hele aftnen og han sagde egenligt kun til, når det var de helt store brag. 
Ærligt, så er jeg faktisk lettet, for han var ikke bange, men "kun" forundret. En bange hund til nytår er bestemt ikke sjovt.

En meget træt Watson der overhovedet ikke ville overgive sig og sove, 

Vi fik Raclette, også som I FJOR - egentlig ikke noget jeg havde lyst til, for synes det er lidt kedeligt. Men eftersom jeg helst ville have noget vi kunne sidde over i laaang tid og alle mine forslag blev nedstemt af Manden, blev Raclette valget.

Set i bagklogens skab, var det måske godt tænkt af ham ikke at gide at stå i køkkenet i flere timer nytårsaftensdag. Mit energiniveau og overskud har været temmelig minimalt de sidste par uger. Så det var faktisk rart med en menu, der var hyggelig at spise, ikke bare overstået på 30 minutter og så rimelig nem at gå til i køkkenet.

Vi valgte at springe forret og dessert over og istedet snige en rejemad ind til natmad - den nåede vi dog aldrig, var stadig helt proppet da vi skiltes ved en 2 tiden. Men så fik jeg en rejemad til morgenmad den 1. januar - jeg havde ingen tømmermænd, for så havde jeg nok ikke kunnet klare den menu :-)


Små tomater skåret i halve. 
Og fine friske grønne asparges. En af de små nye ting jeg sneg ind i menuen.


Feta i tern og revet ost.Champignon i skiver og et par af de størte forblev hele, hvor blot stokken var fjernet. Så kunne de fyldes med f.eks, ARTISKOK PESTOEN, steges på stegepladen først, gives et drys revet ost og gratineres i panden bagefter.


Et par æg pisket sammen med lidt fløde til æggekage lavet i panden. 
Inden stegning kan panden med fordel gives en sprøjt med en fedtspray, så er rengøringen nemmere bagefter.

Jeg laver denne æggemasse uden salt og peber, da krydderierne blot vil falde til bund. Så må folk selv give dem et drys salt og peber.


Pølser i og - uden svøb. 
Jeg havde ikke fæstnet min bacon med en tandstik. Det husker jeg lige næste gang, for det faldt at under stegning ;-)


Minimajs i svøb. 
En ½ skive bacon viklet om majsen og så stegt på stegepanden. 
Mums de var rigtig gode. og endnu en af nyhederne.


Dem lavede vi dagen før og lunede dem på stegeplanden.


 FRIKADELLEFARS formet til små frikadeller.


Oksekød skåret i små tern i KRYDRET TOMAT MARINADE.


Resten af ARTISKOK PESTOEN
som ikke blev brugt til PESTOHORNENE, brugte vi til dyppelse.


RØDLØGSDRESSINGEN brugte vi som dyppelse. 
Den var fabelagtig og skal helt sikkert laves igen...nom nom.


PESTOHORN som en lille sidedish


Efter maden hyggede vi med lidt snack, cola og kaffe. Mens vi spillede UNO.
Mobber drillede Watson. Han var endelig så træt at han havde overgivet sig og gad ikke reagere på dette drilleri, men....


han tog da bare hævn og lagde sig til at sove ovenpå vores kortspil. Gad vide om det er derfor Manden ser lidt bestemt ud :-D
Cæso tog aftenen i stiv arm som han plejer. 
Han puttede på yndlingstæppet 
i yndlingshjørnet sammen med yndlingsbenet.
1. januar var vi trætte, men ikke tømmermændplaget. 
Menuen stod på rester.
Æggemassen blev til Mandens morgenmad, som scramblede æg. Sammen med lidt bacon og pølser.

Om aftnen blev bacon, oksekød i tern, champignon svitses af i lidt olie. Tomatern tilsat sammen med rødløgsdressingen. Dette kogte ca. 15 minutter, hvorefter en sjat piskefløde blev tilsat. Asparges, minimajs og pølser blev skåret i mindre stykker og vendt i gryderetten. Der blev smagt til med salt, peber, paprika og spidskommen, som oksekødsmarinaden var smagt til med.

Vi fik couscous til og feta som topping. Det var et fabelagtig stop-madspils måltid :-D
Tanker om året 2014 der gik, er blandende, men er de ikke altid det :-)

Tabet af CHARLIE har har fyldt utrolig meget, men samtidig har det, at vi fik Watson fyldt utrolig meget osse og gjort hverdagen lidt gladere. Jeg var slet ikke klar til ny hund allerede en uge efter Charlies død, men kan idag se at det var den rigtige beslutning og er glad for at Manden pressede sådan på. Set i bagspejlet ved jeg ikke, hvor langt nede jeg havde været, hvis vi ikke havde fået ham. Da Charlie døde var jeg kun så småt begyndt at kigge mod overfladen igen efter WHISKEYs bortgang.

I februar startede jeg i den nye gruppeterapi, for at stoppe efter ca. 3 måneder. Jeg var slet ikke glad for det, følge mig meget utryg, min angst blev værre og jeg kom ofte slet ikke afsted. Derfor valgte terapeuterne at stoppe mig der. Herefter valgte kommunen i samråd med min læge at min angst er noget jeg skal leve med resten af mit liv og så længe at den ikke bliver værre end nu, skal min behandling bestå i at gå til jævnlige samtaler hos egen læge. Så dette endte ud i at jeg i november måned startede i arbejdsprøvning for at se hvad mine arbejdsevner er.

Manden fik jo i marts måned arbejde på en kagefabrik i Odense. Et sted han var glad for at være, men i december blev han desværre fyret, efter kortere tids sygdom. Det er igen ryggen der driller, så nu er han også på sygedagpenge og vi må se hvordan det ender ud denne gang.

Sidste år ved årsskiftet var planen at vi omkring sensommeren gerne skulle have fået lave de småforbedringer på huset, som vi havde planlagt og derfor kunne sætte det til salg. Disse planer blev dog sat på standby efter vi mistede Charlie og overskudet blev mindre. Jeg håber, at vi i 2015 får sat huset til salg. 

Jeg har ikke lavet mig nogle nytårsfortsæt. Jeg overholder dem alligevel ikke. Men der skal skæres kraftigt ned på sukkerindtaget her i det nye år. Det har været så rigelig voldsomt i slutningen på 2014 og det kan ses på vægten. Det bliver ikke til nogen slankekur eller speciel diæt, men blot en masse mere grønt. 
Jeg har måtte indse, at kæmpe med en streng diæt/kur, når jeg er i arbejdsprøvning bare ikke dur. Derfor fokuserer vi istedet på en lækker kost fyldt med salat og grønsager og kun forhåbentlig kage og andre lækkerier i weekenden.

Måske husker du at jeg i efteråret prøvede med 5:2 kuren igen, efter et par vellykkede måneder i starten af 2014. Men jeg måtte simpelthen stoppe efter en lille månedstid. Det gav overhovedet ingen mening at jeg fastede 2 gange om ugen for så de øvrige dag proppe mig med søde og meget usunde sager. Så jeg må bare erkende at 5:2 ikke er for mig. 

I august måned mistede vi Mandens mormor. Vi havde ikke set den del af familien i nogle år på grund af nogle uenigheder, dumme ting og helt sikkert osse en stor portion stædighed fra begge sider. Men disse ting har vi heldigvis lagt bag os og  ser nu jævnligt svigerfamilien igen. Det er så skønt og jeg glæder mig til at se endnu mere til dem i 2015.


Det var lidt tanker om året der gik. 
Tak for at du læser med og rigtig godt nytår

De kærligste hilsner Låvise

6 kommentarer:

 1. Det lyder til, at 2014 også har været et rigtig hårdt år for jer. Tabet af et nært familiemedlem, som ens dyr jo nemt bliver, kan påvirke en rigtig længe. Det har det i hvert fald gjort herhjemme. Jeg håber for jer, at I i 2015 kan få opfyldt jeres drømme om huset. Er også ked af at læse om tabet af din mands mormor. Sikke megen sorg :( God bedring med hans ryg i øvrigt. Døjer selv med min egen ryg og nakke, og det kan virkelig påvirke ens livskvalitet.

  Håber også, at 2015 kan blive året, hvor du får afklaring omkring din situation. Er der sat tid af til, hvor længe dit afklaringsforløb skal vare?

  SvarSlet
 2. Tusind tak for de søde ord <3

  2014 har været hårdt, men faktisk knap så hårdt som 2013 var, så det går da stille og roligt fremad :-D
  Dyrerne er jo vores børn så tabet at dem er forfærdeligt og jeg er rigtig længe om at komme mig over det.
  Er ked af at høre at du (osse) døjer med ryggen - du har jo rigeligt i forvejen. Øv.

  Jeg ved jeg skal i en afklaring mere, gerne hurtigst muligt efter at den anden ender midt i februar. Og så håber jeg det er nok til en afklaring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har det på samme måde. Vi mistede jo også Putte i 2013 oven på en hård kamp for hans liv. Han var min første kat og noget helt særligt. Vi havde et meget stærkt bånd, og det knuste mig totalt at miste ham. Gør stadig meget ondt at tænke på det. Så jeg kan sagtens sætte mig ind i din/jeres sorg. Det er forfærdeligt at miste et familiemedlem :(

   Ryggen er bare en ting ud af mange. Man kan lære at leve med meget. Det er man jo ligesom nødt til. Men det er da træls.

   Det er spændende at se, hvad det ender med. Håber, at du finder din rette hylde, uanset hvad det må være, så du får det godt :)

   Slet
 3. Søde L... du/I har sandelig haft Jeres at se til. Jeg er sikker på... 2015 er Jeres år, det fortjener I simpelthen.

  Og guldklumperne... skal de passes en dag, står vi gerne på spring, bare det ikke bliver sammen med vores kat... fniiis... hun ville slagte dem.

  Knus Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK sødeste dig - jeg håber virkelig osse at det bliver bedre <3

   Haha I må meget gerne være barnepiger - Watson vil bare lege med Jeres misser :-D

   Knus

   Slet