lørdag den 3. januar 2015

Kartoffelrøsti til Raclette

Når vi tidligere har lavet Raclette, har vi ofte bare haft nogle tynde rå skiver kartoffel, som vi har stegt på stegepladen. Men de har egentlig aldrig været den største succes, måske fordi de nåede at blive lidt brændte inden de var helt færdige. 

Men så i år slog det mig, en af de mange nætter hvor jeg ikke har kunnet sove, hvorfor har vi ikke prøvet at lave røstier på Racletten ?? 

Altså lavet dem i forvejen så de blot lige skulle lunes en smule på stegepladen eller i den lille pande drysses med lidt rigeligt ost. Kartoffelrøsti til Racletten.
Ca. 14 stk.
500 g. Kartofler, skrællede
1 stk. Æg (L)
1 tsk. LØGPULVER
Salt
Peber
Olie, til stegning

Kartoflerne rives groft, kommes i en sigte og drysses med salt. Lad dem står i ca. 10 – 15 minutter og herefter knues de fri for væske. Jeg tog en lille håndfuld af gangen og pressede fri for væske. Når du simpelthen ikke kan få mere væske ud, lader du dem igen stå i 5 minutter og så presser dem igen.

Herefter røres kartofler sammen med æg og krydderier. De skal krydres godt.

En pande varmes op og olie hældes på – der skal ca. være ½ cm. olie i panden. Når olien er varm, tager du en lille spiskeskefuld kartoffelmasse op og trykkes godt sammen i hånden. Den lægges på panden og trykkes forsigtigt lidt flad. De steges til de er gyldne, vendes forsigtigt rundt med en palet og steges gyldne på den anden side osse – ca. 8 minutter på hver side.
  

TIPS: Disse røstier kan laves i god tid og så blot lunes på Racletten.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: RACLETTE 2014
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar