Jeg har tidligere gjort mig TANKER om at jævne saucerne under tilberedning. Men jeg kom til at tænke på at min mor i min barndom, nogle gange brugte melpudret kødet til at jævne gryderetterne. Og det virker - ihvertfald til denne ret :-D
Paprikakylling.
6
per.
1400
g. Kylling
50
g. Hvedemel
150
g. Bacon, i tern
2
stk. Løg (store)
4
fed Hvidløg
250
g. Champignon
1
stk. Peberfrugt, rød (lille)
1
stk. Peberfrugt, gul, (lille)
1
ds. Tomatpure (stor)
1
ds. Hk. Tomat
1
dl. Vand
2
dl. Piskefløde
2
– 3 tsk. Paprika
1
½ tsk. Salt
½
tsk. Akacie honning
Peber
Kyllingen
parteres i 6 stykker; 2 bryst, 2 lår med overlår og 2 vinger. Jeg kasserede
ryggen. Skindet fjernes - det eneste sted hvor jeg ikke kunne få det væk, var på
låret længst ned mod foden.
Løgene
skrælles og hakkes groft. Hvidløget skrælles og hakkes fint. Champignonerne
rengøres og hakkes groft. Peberfrugterne skylles og skæres i tynde strimler.
De
hakkede tomater, tomatpuré og hvidløgene kommes i bunden af Crock potten. Baconen
svitses på en varm pande uden fedtstof til det er gyldent. Herefter fiskes
ternene op af panden, uden at fedtstoffet kommer med - de kommes i Potten. Løgene
svitses i baconfedtstoffet og kommes i Potten.
Champignonerne svitses herefter på panden uden ekstra fedtstof. Når væsken er fordampet, kommes de i en skål for sig, de skal nemlig ikke med fra starten da de vil smatte ud under den lange tilberedningstid.
Champignonerne svitses herefter på panden uden ekstra fedtstof. Når væsken er fordampet, kommes de i en skål for sig, de skal nemlig ikke med fra starten da de vil smatte ud under den lange tilberedningstid.
1 dl. vand, salt og paprika kommes også i Potten og alle ingredienserne røres
sammen.
Hvedemelet
kommes i en dyb tallerken, sammen med lidt salt og peber. Kyllingestykkerne
vendes heri og kommes ned i saucen, rod lidt med dem så de gerne er dækket af
saucen.
Koges
ved HIGH i 4 timer. (eller 8 ved LOW)
Når
der er 1 time igen, tilsættes champignon, peberfrugt og fløden.
Når
den time er gået, passer det med, at imens dine ris koger (hvis det altså er det
du vil servere til ;-) ) så fiskes kyllingestykkerne op og kødet tages af benene. Jeg gjorde det med
to gafler, jeg rev det af i grove stykker, så det ville virke som en ”almindelig”
gryderet og ikke pulled kød, men gør som du synes bedst om.
Jeg
kom al kødet tilbage i Potten og tilsatte et par dl. ekstra vand, da saucen var
blevet alt for tyk. Så smagte jeg den til med salt, peber, paprika og et dryp
honning og serverede den med kogte ris.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: Ris
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
Du kan sagtens bruge kyllingefilet, hvis du ikke gider bøvle med skind og ben.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar