Jeg havde i nogle dage haft cravings efter sommer. Og specielt af en af sommerens klassiske ting, nemlig den kolde kartoffelsalat. Og så var det pludselig at jeg fik den
Og det lover jeg dig - det fungere fremragende. Søde selleritern med en smule bid i, syrlige sprøde æbler i en cremet cremefraiche dressing. Mums det var godt :-)
Sellerisalaten fik vi sammen med ROSENKÅL-ÆBLE SALAT & MEDISTER I SVØB |
Kold
sellerisalat.
4
per.
1
stk. Knoldselleri, ca. 900 g. rå vægt
300
g. Skyr
300
g. Cremefraiche, 18 %
75
g. Rødløg
200
g. Æble – sprødt & syrligt
25
g. Purløg
Citron,
saft fra
Salt
Peber
Sellerien
skrælles, kommes i et fad, drysses med salt.
Bages
ved 160o i ca. 60 minutter, måske mere. Prik evt. i den med en
pillekniv – du skal kunne trække den ud igen uden modstand. Afkøles herefter.
Når
den er kold, skæres den i små tern på ca. ½ x ½ cm. Løget pilles og hakkes
fint. Kernehuset på æblet fjernes og frugtkødet skæres i små tern på samme
størrelse som sellerien. Purløget hakkes fint.
Til
dressingen røres skyr og cremefraiche sammen, grønsagerne røres i og salaten
smages til med salt, peber og evt. et dryp citronsaft.
Har
du tid, så lav den i god til og opbevar den i køleskabet indtil du skal spise
den, det gør den endnu bedre.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: ROSENKÅL-ÆBLE SALAT & MEDISTER I SVØB
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar