Men en dag dukkeder der en opskrift på sprøde syltede græskar op i en af madgrupperne på Facebook. Det lød spændende, så selvfølgelig måtte jeg give dem et forsøg :-P
Græskarrene blev indkøbt under vores tur i GO'MORGEN DANMARK og da vi faldt over en temmelig billig spaghettisquash kunne vi ikke andet end at tage den med hjem også. Den er lys i kødet som du kan se på billedet nedenunder. Derudover er den mere blød i kødet end butternut squashen.
Begge slags græskar smager dejligt, men i sprødhed, der vinder butternut squashen helt klart.
Syltet spaghettisquash |
Syltet butternut squash |
Syltede græskar.
4 glas
1 stk. Spaghettisquash
1 stk. Butternut squash
SALTLAGE pr. kg. renset græskar:
7 dl. Vand
2 dl. Lager eddike
60 g. Salt
SYLTELAGE:
1 l. Lager eddike
1 l. Sukker
1 spsk. Peberkorn
1 spsk. Sennepsfrø
Start med at skrælles og rense græskarrene.
De skæres i strimler på ca. ½ cm. i tykkelsen og 5 cm. i længden. De vejes og
kommes i en stor skål.
Herefter laver du saltlagen ud fra hvor meget
dine græskar vejer - jeg havde 3 kg, så lavede saltlagen x3.
Lagen hældes over og en tallerken eller andet tungt lægges
på toppen for at holde græskarrene nede. De skal nu stå køligt i 24 timer –
vend dem gerne rundt et par gange under vejs.
Efter de 24 timer hældes græskarrene til afdrypning i
en si. Lad dem gerne stå et par timer, hvorefter de kommes i rene og skoldede
glas. Alle ingredienserne til syltelagen koges op og hældes på glassene. Låget
lægges på, lukkes og glassene stilles mørkt og køligt i ca. 14 dagen inden de kan
serveres.
TIPS: Spaghettisquashen er meget bløde i ”kødet”,
derfor valgte jeg at afkøle lagen til disse inden jeg hældte dem på glassene,
for at bevarer mest mulig sprødhed
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: FB-gruppe: Gudemad
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Er du til meget smæk på smagen, kan du saftens tilsætte chilier til syltelagen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar