Har du fået julehygget idag ??? Det har jeg, for jeg har været i køkkenet og forberede lidt mere til julekalenderen. For 2 uger siden var jeg ved at få julestress. Jeg havde nemlig ikke planlagt eller lavet noget til årets julekalender overhovedet. Men en jul uden julekalenderen på bloggen, det går virkelig ikke vel, så hellere julestress :-P
Nå, men jeg synes at der igen i år skulle være en julet opskrift her den 1. søndag i advent. Så det blev et møde mellem to eksperimenter, nemlig bagværk lavet på hvidtøl og bagning af boller i Actifryen, som jeg har set mange i Facebook-grupperne gøre.
Og resultatet var godt - bollerne smager dejligt, men med hensyn til bagning i Actifryen, så skal du ikke gøre det fordi det skal være nemmere end ovnen, for det er det bestemt ikke. Men gør det fordi du ikke vil starte ovnen op for kun at bage 8 boller.
Juleøl boller.
8
stk.
1
ds. Hvidtøl
25
g. Gær
1
tsk. Salt
¼
dl. Olie
Ca.
550 g. Hvedemel
Mælk,
til pensling
Øllen
lunes til den er lille fingervarm. Gæren opløses heri og der tilsættes en
smule mel, som røres ud. Herefter røres olie og salt i. Mel tilsættes, gerne af
flere gange til du har en lækker smidig dej, den må gerne klistre en lille
smule.
Den
stilles tildækket et lunt sted til efterhævning i ca. 30 minutter. Herefter
slås dejen ned og æltes kort igennem. Den vejes af i 8 lige store dele, som
formes til boller. De lægges ned i panden – den skal IKKE smøres og armen SKAL
fjernes.
Låget
lægges på og bollerne efterhæver i ca. 20 minutter. Hvorefter de pensles med
mælk.
Bages
i Aftifryen ca. 15 minutter.
Tre
gange undervejs flyttede jeg mine boller, da jeg kunne se at de ellers ikke
ville blive bagt jævnt.
Første
gang efter 10 minutter. De skal nemlig have fået en god skorpe først, da de
ellers vil falde sammen. Jeg lirkede en palet ned i mellem bollerne og fiskede
en op, så kunne jeg ligesom skubbe de andre lidt, sådan gjorde jeg alle
gangene.
________________________________________________________________
Du
kan selvfølgelig osse bage bollerne i en almindelig ovn:
Så
følger du opskriften til bollerne er formet. Herefter skal du lægge dem på en
papirbeklædt bageplade, efterhæve dem tildækket i ca. 20 minutter, pensle dem
med mælk.
Bages
ved 210o i ca. 12 – 15 minutter.
Ved
endt bagetid kan du tage tjekke om den er bagt ved at banke på bunden – den
skal lyde hul. Ellers kan du måle kernetemperaturen med et stegetermomenter –
temperaturen skal være omkring 95o.
TIPS:
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
http://myone.dk
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar