torsdag den 15. december 2016

Julekalenderens låge nummer 15 - Småkager med nougat & hasselnødder

Glædelig 15. december 🎅🎄⛄

Idag får du en skøn småkage med masser af smag af hasselnød. Det er en lidt porøs kage, men det er sikkert fordi jeg har brugt en smule flere nødder i denne opskrift, end jeg har gjort i nogle af de andre, hvor jeg har taget udgangspunkt i grundopskriften. Men de skal blot skæres en smule tykkere - 3 til 4 mm. (det er skrevet i vejledningen) og efter endt bagning skal de lige have lov til at køle og derved samle sig på bagepladen, inden du flytter dem.

Har du slet ikke fået jul nok, så har jeg idag opdateret fanen JUL 🎅

Småkager med nougat & hasselnødder.
Ca. 40 stk.
75 g. Hasselnødder
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
100 g. Smør – koldt
75 g. Nougat - koldt
1 – 2 tsk. Vand

Hasselnødderne ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof. Herefter afkøles de. Når de er helt kolde, kommes de i minihakkeren (eller blenderen) og hakkes til groft mel.

Nougaten rives groft – alternativt kan den skæres i små tern.

Nøddemel, sukker og hvedemel blandes. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Nougaten tilsættes og dejen samles med vand.

Dejen rulles til en 15 cm. lang pølse, med en ca. diameter på 3 – 4 cm. Den pakkes ind i husholdningfilm og kommes i en plastpose, hvorefter den lægges i køleskab til den skal bruges. Skal du bage samme dag, skal dejen ligge i køleskab minimum 1 times tid, til dejen bliver fast.

VED BAGNING:
Rullerne skæres i tynde ensartede skiver, ca. 3 - 4 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.

Bages ved 200o i ca. 9 - 11 minutter. De skal være gyldne i kanten.

Lad dem blive og afkøle på bagepladen et par minutter, inden du flytter dem over på en rist til afkøling. Opbevares i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  Min opskrift
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar