Appelsin og chokolade en klassisk kombination. Den smager fantastisk og er en sammensætning man aldrig går fejl af.
Jeg har brugt frisk appelsinskal og chokolade i denne version, men har du en favorit orangechokolade, kan du sagtens også bruge den.
Orangesmåkager med chokolade.
Ca. 40 stk.
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
5 g. Appelsin skal – svarer ca. til 1
spsk.
50 g. Mørk chokolade
100 g. Smør - koldt
1 – 2 tsk. Appelsinsaft
Chokoladen hakkes fint.
Mel, flormelis og appelsin skal blandes
sammen. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen,
hvorefter chokoladen tilsættes. Tilslut samles dejen med appelsinsaft.
Dejen rulles til en 15 cm. lang pølse, med en
ca. diameter på 3 – 4 cm. Den pakkes ind i husholdningfilm og kommes i en
plastpose, hvorefter den kommes i køleskab til den skal bruges. Skal du
bage samme dag, skal dejen ligge i køleskab minimum 1 times tid, til dejen
bliver fast.
VED BAGNING:
Rullerne skæres i tynde ensartede skiver, ca.
2 - 3 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.
Bages ved 200o i ca. 8 - 10
minutter. De skal være gyldne i kanten.
Herefter afkøles de på en rist og opbevares i
kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op
til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar