Idag får du en skøn småkage med masser af smag af hasselnød. Det er en lidt porøs kage, men det er sikkert fordi jeg har brugt en smule flere nødder i denne opskrift, end jeg har gjort i nogle af de andre, hvor jeg har taget udgangspunkt i grundopskriften. Men de skal blot skæres en smule tykkere - 3 til 4 mm. (det er skrevet i vejledningen) og efter endt bagning skal de lige have lov til at køle og derved samle sig på bagepladen, inden du flytter dem.
Har du slet ikke fået jul nok, så har jeg idag opdateret fanen JUL 🎅
Småkager med nougat & hasselnødder.
Ca. 40 stk.
75 g. Hasselnødder
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
100 g. Smør – koldt
75 g. Nougat - koldt
1 – 2 tsk. Vand
Hasselnødderne ristes gyldne på en varm pande
uden fedtstof. Herefter afkøles de. Når de er helt kolde, kommes de i
minihakkeren (eller blenderen) og hakkes til groft mel.
Nougaten rives groft – alternativt kan den
skæres i små tern.
Nøddemel, sukker og hvedemel blandes. Smørret
skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Nougaten tilsættes og
dejen samles med vand.
Dejen rulles til en 15 cm. lang pølse, med en
ca. diameter på 3 – 4 cm. Den pakkes ind i husholdningfilm og kommes i en
plastpose, hvorefter den lægges i køleskab til den skal bruges. Skal du
bage samme dag, skal dejen ligge i køleskab minimum 1 times tid, til dejen
bliver fast.
VED
BAGNING:
Rullerne skæres i tynde ensartede skiver, ca.
3 - 4 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.
Bages ved 200o i ca. 9 - 11
minutter. De skal være gyldne i kanten.
Lad dem blive og afkøle på bagepladen et par
minutter, inden du flytter dem over på en rist til afkøling. Opbevares i
kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min opskrift
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op
til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:
ANDET:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar