fredag den 16. december 2016

Julekalenderens låge nummer 16 - Orangesmåkager med chokolade

Glædelig 16. december 🎅🎄⛄

Appelsin og chokolade en klassisk kombination. Den smager fantastisk og er en sammensætning man aldrig går fejl af. 

Jeg har brugt frisk appelsinskal og chokolade i denne version, men har du en favorit orangechokolade, kan du sagtens også bruge den.



Orangesmåkager med chokolade.
Ca. 40 stk.
100 g. Hvedemel
50 g. Flormelis
5 g. Appelsin skal – svarer ca. til 1 spsk.
50 g. Mørk chokolade
100 g. Smør - koldt
1 – 2 tsk. Appelsinsaft

Chokoladen hakkes fint.

Mel, flormelis og appelsin skal blandes sammen. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen, hvorefter chokoladen tilsættes. Tilslut samles dejen med appelsinsaft.

Dejen rulles til en 15 cm. lang pølse, med en ca. diameter på 3 – 4 cm. Den pakkes ind i husholdningfilm og kommes i en plastpose, hvorefter den kommes i køleskab til den skal bruges. Skal du bage samme dag, skal dejen ligge i køleskab minimum 1 times tid, til dejen bliver fast.

VED BAGNING:
Rullerne skæres i tynde ensartede skiver, ca. 2 - 3 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.

Bages ved 200o i ca. 8 - 10 minutter. De skal være gyldne i kanten.

Herefter afkøles de på en rist og opbevares i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar