Har du ikke en færdigkogt mos og ikke lige magter at koge og afkøle den, så kan du godt hoppe over et lavere gærde 😇 Istedet kan du blende/rive din rå kål helt fint. Og herefter blande det med flødeost, revet parmesan, FiberHusk og æg. Lad igen dejen stå og samle sig inden de bages som beskrevet nedenfor.
Blomkålsvafler.
6 stk.
MOS:
250 g. Blomkål – renset vægt
25 g. Parmesan
15 g. Flødeost med hvidløg
Salt
YDERLIGERE:
2 stk. Æg (M/L)
1 spsk. FiberHusk
Salt
Peber
Start
med mosen:
Kålen deles i mindre stykker – brug også
gerne stokken og det hvide på dækbladene. Det kommes i en gryde, dækkes med
vand og bringes i kog. Kålen koges mør, jo mindre stykker du har delt dem i jo
mindre kogetid, men beregn ca. 10 – 15 minutter.
Herefter hældes vandet fra og gryden med
kålen i stilles tilbage på det varme blus et øjeblik for at dampe det sidste
vand væk. Herefter gives det en tur med stavblenderen til det har en jævn
konsistens. Parmesan, delt i mindre stykker (evt. revet) og flødeost
tilsættes mosen og piskes ud heri til en jævn masse.
Mosen afkøles, inden at den røres sammen med
FiberHusk og æg. Den smages til en ekstra gang. Lad den stå 5 – 10 minutter, så FiberHusken suger væsken og dejen samler sig.
Bages i vaffeljernet i ca. 7 – 8 minutter -
brug pladen til "belgiske vafler".
Pas på med at åbne vaffeljernet for tidligt,
har dejen ikke fået nok ødelægger du nemt vaflen.
SENSE pr. portion:
HF1+2: Blomkål
HF3: Æg
HF4: -
FEDT: Parmesan,
flødeost
DRESSING: -
MÆLK: -
SMAG: -
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: I stedet for brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar