søndag den 19. februar 2017

Blomkålsvafler

Jeg havde en rest (eller faktisk halvdelen) af min BLOMKÅLSMOS MED PARMESAN til overs og ikke lige nogle madplaner, hvor en den passede ind. Istedet valgte jeg at den skulle vafles. Og med godt resultat - jeg er faktisk mere vild med mosen i den vaflede udgave.

Har du ikke en færdigkogt mos og ikke lige magter at koge og afkøle den, så kan du godt hoppe over et lavere gærde 😇 Istedet kan du blende/rive din rå kål helt fint. Og herefter blande det med flødeost,  revet parmesan, FiberHusk og æg. Lad igen dejen stå og samle sig inden de bages som beskrevet nedenfor. 

Blomkålsvafler.
6 stk.
MOS:
250 g. Blomkål – renset vægt
25 g. Parmesan
15 g. Flødeost med hvidløg
Salt

YDERLIGERE:
2 stk. Æg (M/L)
1 spsk. FiberHusk
Salt
Peber

Start med mosen:
Kålen deles i mindre stykker – brug også gerne stokken og det hvide på dækbladene. Det kommes i en gryde, dækkes med vand og bringes i kog. Kålen koges mør, jo mindre stykker du har delt dem i jo mindre kogetid, men beregn ca. 10 – 15 minutter.

Herefter hældes vandet fra og gryden med kålen i stilles tilbage på det varme blus et øjeblik for at dampe det sidste vand væk. Herefter gives det en tur med stavblenderen til det har en jævn konsistens. Parmesan, delt i mindre stykker (evt. revet) og flødeost tilsættes mosen og piskes ud heri til en jævn masse. 

Mosen afkøles, inden at den røres sammen med FiberHusk og æg. Den smages til en ekstra gang. Lad den stå 5 – 10 minutter, så FiberHusken suger væsken og dejen samler sig.

Bages i vaffeljernet i ca. 7 – 8 minutter - brug pladen til "belgiske vafler".
Pas på med at åbne vaffeljernet for tidligt, har dejen ikke fået nok ødelægger du nemt vaflen.
SENSE pr. portion:
HF1+2: Blomkål
HF3: Æg
HF4: -
FEDT: Parmesan, flødeost
DRESSING: -
MÆLK: -
SMAG: -


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: I stedet for brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar