søndag den 24. september 2017

Blommetærte med kanel

Jeg har været så heldig at få en masse dejlige blommer foræret her i efteråret. 

Og med alle de blommer er der rig mulighed for at slippe kreativiteten løs. Nogle er kommet i fryseren, dem skal der marmelade og saft af. Så har vi selvfølgelig osse spist løs og nærmest nærmet os en mavepine 😁 I salat er de osse blevet afprøvet - den opskrift får du en anden dag. 

Og selvfølgelig i en kage. Det er den opskrift du får idag. Jeg har været i arkivet og taget udgangspunkt i min ÆBLETÆRTE og PÆRETÆRTE MED INGEFÆR. Og i en blommeudgave er den bestemt ikke blevet ringere.


Blommetærte med kanel.
Ca. 10 port.
BUND:
15 g. Smør
150 g. Hvedemel
25 g. Flormelis

REMONCE:
75 g. Smør
75 g. Sukker
75 g. Marcipan - jeg brugte Ren rå
3 stk. Æg (M/L)
1 spsk. Hvedemel
2 tsk. Kanel – stødt
50 g. Mandler

YDERLIGERE:
8 – 9 stk. Blommer

Start med at lave bunden:
Alle ingredienserne vejes af og æltes godt sammen. Herefter kommes den på køl i ca. 30 - 45 minutter, så dejen kan blive kold.

Imens laver du remoncen:
Mandlerne hakkes groft.

Smør, sukker og marcipan piskes sammen, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen. Og til sidst mel og kanel. Remoncen piskes godt sammen, til det bliver en rimelig ensartede masse og tilslut vendes mandlerne i.

Samling af kagen:
Blommerne deles og kernerne fjernes.

En springform (ca. 24 cm. i diameter) smøres godt og pudres med mel. 2/3 dele af tærtedejen trykkes ud i bunden på springformen i et jævnt lag. Den sidste 1/3 bruges til kanter. Dette trykkes op af siden på springformen, så det når ca. 3 cm. op.

Remoncen fordeles over og de halve blommer lægges heri, med skæresiden opad. For et pænt slutresultat, kan du forsigtig skære kanten på tærten, så den bliver lige.

Bages ved 200o i ca. 45 minutter. Hold gerne øje med den undervejs og bliver den for mørk for hurtigt, så dæk den til med stanniol.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Cremefraiche, flødeskum eller vanilleis
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar