Jeg så i en madgruppe på Facebook at der var en der penslede sine boller med smør, så det skulle jeg da prøve. Men jeg synes ikke at det gør den store forskel om det er smør eller yoghurt eller vand - de får ikke den skønne gyldne farve som ved brug af æg, som er min favoritpensling. Hvis du forsøger dig med brugen af smør, skal du ikke drysse noget på toppen, det bliver nemlig ikke hængende fast 😛
Squashbrud.
Ca. 18 stk.
200 g. Græsk yoghurt 10 %
4 dl. Vand – varmt
50 g. Gær
500 g. Squash
125 g. Solsikkekerner
125 g. Grahamsmel
½ dl. Rapsolie
2 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
Ca. 1100 g. Hvedemel
Ca. 30 g. Smør – til pensling
Er yoghurten køleskabskold, skal det vand du
bruger være meget varmt for at udligne temperaturen.
Yoghurt og vand blandes sammen og gæren
opløses heri. Squashen rives groft og tilsættes sammen med solsikkekerner og
grahamsmel. Dette røres sammen. Olie, salt og sukker kommes i, sammen med ca.
1/3 af melet. Det æltes godt sammen og resten af melet tilsættes af et par
gange. Dejen æltes godt igennem, ca. 5 – 10 minutter, hvorefter den stilles til
hævning tildækket et lunt sted. Den skal hæve til den når dobbelt størrelse,
det tager ca. 40 – 60 minutter, alt efter hvor varmt der er i dine omgivelser.
Herefter sættes dejen på papirbeklædte
bageplader med en ske, der dyppes i vand, så dejen ikke hænger ved. Pladerne
dækkes til og stilles til hævning et lunt sted, til bollerne igen når dobbelt
størrelse.
Smørret smeltes og bollerne pensles. Du skal
ikke komme pynt på når du pensler med smør, det kan ikke hænge fast.
Bages ved 200o i ca. 20 – 25
minutter. Og afkøles på en bagerist.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar