Og med alle de blommer er der rig mulighed for at slippe kreativiteten løs. Nogle er kommet i fryseren, dem skal der marmelade og saft af. Så har vi selvfølgelig osse spist løs og nærmest nærmet os en mavepine 😁 I salat er de osse blevet afprøvet - den opskrift får du en anden dag.
Og selvfølgelig i en kage. Det er den opskrift du får idag. Jeg har været i arkivet og taget udgangspunkt i min ÆBLETÆRTE og PÆRETÆRTE MED INGEFÆR. Og i en blommeudgave er den bestemt ikke blevet ringere.
Blommetærte med kanel.
Ca. 10 port.
BUND:
15 g. Smør
150 g. Hvedemel
25 g. Flormelis
REMONCE:
75 g. Smør
75 g. Sukker
75 g. Marcipan - jeg brugte Ren rå
3 stk. Æg (M/L)
1 spsk. Hvedemel
2 tsk. Kanel – stødt
50 g. Mandler
YDERLIGERE:
8 – 9 stk. Blommer
Start
med at lave bunden:
Alle ingredienserne vejes af og æltes godt
sammen. Herefter kommes den på køl i ca. 30 - 45 minutter, så dejen kan blive
kold.
Imens
laver du remoncen:
Mandlerne hakkes groft.
Smør, sukker og marcipan piskes sammen,
hvorefter æggene tilsættes et ad gangen. Og til sidst mel og kanel. Remoncen
piskes godt sammen, til det bliver en rimelig ensartede masse og tilslut vendes
mandlerne i.
Samling
af kagen:
Blommerne deles og kernerne fjernes.
En springform (ca. 24 cm. i diameter) smøres godt og pudres med mel. 2/3 dele af tærtedejen trykkes ud i bunden på
springformen i et jævnt lag. Den sidste 1/3 bruges til kanter. Dette trykkes op
af siden på springformen, så det når ca. 3 cm. op.
Remoncen fordeles over og de halve blommer
lægges heri, med skæresiden opad. For et pænt slutresultat, kan du forsigtig
skære kanten på tærten, så den bliver lige.
Bages ved 200o i ca. 45 minutter.
Hold gerne øje med den undervejs og bliver den for mørk for hurtigt, så dæk den
til med stanniol.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Cremefraiche, flødeskum eller
vanilleis
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar