søndag den 8. oktober 2017

Kålpølser i rodfrugtefad med flødestuvet grønkål

*gumle.......gumle.....tygge.....savle* 

Ej, så stopper jeg altså lige, sorry. Men dette er en af de retter, hvor jeg hellere må skynde mig at få nedfældet mængder og how-to, inden jeg glemmer dem - så godt smagte det nemlig 😆 Intet mindre ! 

Det var et rigtig efterårsmåltid, lige i min ånd - nemt at lave, fyldt med rodfrugter, kål og massere smag. Og så var det meste af måltidet alt-i-et-fad, lavet i oven, hvor det passer sig selv, imens du laver stuvningen. Og den kan du altså godt komme nemmere om end jeg gjorde. Du kan nemlig bare købe en pose med færdigskyllet og hakket grønkål i butikken. Men køb nu det friske og ty ikke til det frosne, for det der gør denne stuvning lidt bedre, er at der er bid i kålen.

Vi (eller Maden er det nærmere) spiser meget sauce og stuvninger herhjemme, så det kan godt være at du ender med at have en rest til overs. Men du kan sagtens fryse den til en anden gang eller komme den i en TÆRTE.


Kålpølser i rodfrugtefad med flødestuvet grønkål.
4 per.
FAD:
1200 g. Kartofler
450 g. Gulerødder
450 g. Knoldselleri
480 g. Kålpølser – 6 stk.
2 dl. Hønsebouillon – Jeg brugte 2 dl. vand + 1 tern hønsebouillon
1 spsk. Timian – tørret
Salt
Peber

STUVNING:
175 g. Grønkål – renset vægt
5 dl. Mælk
2 dl. Piskefløde
2 ½ spsk. Dijon sennep
Salt
Sukker
Hvedemel – til jævning
Vand – til jævning
1 spsk. Olie – til stegning

Først klargøres fadet:
Kartofler, gulerødder og selleri skrælles og skæres i grove stykker på ca. 3 x 3 cm.

Kålpølserne deles hver i tre stykker.

Vandet koges op og bouillonen opløses deri.

Kartofler, grøn og pølser kommes i en bradepande. Der drysses med timian, salt og peber og det hele vendes rundt. Bouillonen hændes ved.

Bages ved 200o i ca. 65 – 70 minutter til kartoflerne er møre. Vend i det et par gange undervejs.

Imens laves stuvningen:
Grønkålen ribbes – de groveste stængler fjernes og kålen skylles godt. Gerne i flere hold koldt vand. Herefter slynges den tør og hakkes fint.

Olien varmes op i en gryde og kålen sauteres heri. Det må ikke blive brunt. Herefter tilsættes mælk og fløde. Det bringes i kog og kålen skal nu småsimre i 5 – 8 minutter.

Det jævnes herefter med en meljævning (vand og hvedemel rystet sammen) – til en tyk grødagtig konsistens. Stuvningen koges i gennem for at fjerne melsmagen, det tager ca. 5 minutter. Hvorefter den smages til med et drys sukker, salt og sennep.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Stuvningen er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar