lørdag den 2. december 2017

Julekalenderens låge nummer 2 - Gaffelkager med vanille

Glædelig 2. december 🎅🎄⛄

Dagens opskrift er en af de nemmere af slagsen. Dejen røres sammen, lægges på køl, trilles til kugler, trykkes flade og bages - nemt ikk´?

Jeg elsker vanillekranse og har tidligere lavet to forskellige udgaver - dem kan du se HER og HER. Men jeg synes nogle gange at det er en smule omstændigt at få lavet vanillekransene. Ikke dejen og afbagningen, men forming af selve kransene. 

Derfor er disse kager idag inspireret af mine vanillekranse. Og de er skønne vanillekranse-"wanna be's", med massere af smag af både vanille og smør.Gaffelkager med vanille.
Ca. 50 stk.
150 g. Smør – blødt
125 g. Sukker
1 st. Vanille
1 stk. Æg (M/L)
1 nip Salt
½ tsk. Bagepulver
225 g. Hvedemel

Start med at tage smørret ud fra køleskabet en times tid, før du skal bruge det.

Vanillestangen halveres og kornene skrabes ud. De gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem af. Resten af vanillestangen hakkes meget fint.

Smør, vanillesukker, vanillestang og sukker piskes luftigt, hvorefter ægget tilsættes og piskes med.

Salt, bagepulver og mel sigtes ned i blandingen og dejen røres sammen til en ensartede masse. Den pakkes ind i film og lægges på køl i et par timer, så dejen bliver fast.

Dejen vejes af i portioner på 10 gram, som trilles til kugler og lægges på en papirbeklædt bageplade. Hver kage gives et tryk med en gaffel, til en højde på ca. 5 – 6 mm. Et lille tip er at dyppe gaflen i mel, så hænger den ikke fast i dejen.

Bages ved 180o i ca. 12 – 14 minutter til de er gyldne.

Herefter afkøles de på en bagerist og opbevares i en kagedåse.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk
FRYSEEGNET: Dejen er i rå tilstand
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar