fredag den 2. august 2013

Chokolademousse kage med sprød nøddebund.

Til "søskende aftnen" igår skulle vi da også have en lækker dessert. Så efter lidt googlen fandt jeg en lækker opskrift. Og igen måtte, det gerne være noget, der var nemt og kunne laves i god tid.


Den færdige kage kan evt. drysses med hakket chokolade til pynt.

Chokolademousse kage med sprød nøddebund.
8 per.
BUND:
200 g. Mandler
150 g. Sukker
4 stk. Æggehvider

MOUSSE:
200 g. Chokolade, mørk
4 stk. æggeblommer, pasteuriseret
5 dl. Piskefløde

Æggehviderne piskes stive. Mandlerne blendes eller hakkes med kniv. Nødderne blandes med sukker og vendes i æggehviderne. Kommes i en smurt springform.

Bages ved 200o C i ca. 20 minutter. Den skal være gylden.

Når bunden er afkøles, kan chokolademoussen laves.
Fløden piskes til skum og chokoladen brækkes i mindre stykker og smeltes i en skål over vandbad. Skålen tages op, og chokoladen nedkøles let, hvorefter at æggeblommer piskes i. Chokoladeblandingen vendes med forsigtigt fløden.
Moussen hældes over nøddebunden (stadig i springformen). Og kages stilles koldt indtil den skal serveres. Gerne natten over, så moussen kan nå at sætte sig.



BEMÆRKNINGER: I stedet for mandler, kan der anvendes hasselnødder i bunden.
Der kan evt. tilsættes ½ dl. cognac eller stærk kold kaffe til moussen.

Den færdige kage kan sagtens holde sig på køl, et par dage. Og en måned på frost.
Ved en glutenfri udgave, så husk at tjekke indholds fortegnelsen på chokoladen for gluten

3 kommentarer:

  1. Hvornår skal sukkeret til bunden i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis du læser hele teksten igen så står det tydeligt at det skal blandes med nødderne og så vendes i de piskede æggehvider ;-) God fornøjelse

      Slet
    2. Tak for høfligheden...

      Slet