Den færdige kage kan evt. drysses med hakket chokolade til pynt. |
Chokolademousse
kage med sprød nøddebund.
8 per.
BUND:4 stk. Æggehvider
MOUSSE:
4 stk. æggeblommer, pasteuriseret
Æggehviderne piskes stive. Mandlerne
blendes eller hakkes med kniv. Nødderne blandes med sukker og vendes i
æggehviderne. Kommes i en smurt springform.
Bages ved 200o C
i ca. 20 minutter. Den skal være gylden.
Når bunden er afkøles, kan
chokolademoussen laves.
Fløden piskes til skum og chokoladen
brækkes i mindre stykker og smeltes i en skål over vandbad. Skålen tages op, og
chokoladen nedkøles let, hvorefter at æggeblommer piskes i. Chokoladeblandingen
vendes med forsigtigt fløden.Moussen hældes over nøddebunden (stadig i springformen). Og kages stilles koldt indtil den skal serveres. Gerne natten over, så moussen kan nå at sætte sig.
BEMÆRKNINGER: I stedet for
mandler, kan der anvendes hasselnødder i bunden.
Der kan evt. tilsættes ½ dl.
cognac eller stærk kold kaffe til moussen.
Den færdige kage kan sagtens holde sig på køl, et par dage. Og en måned på frost.
Ved en glutenfri udgave, så husk at tjekke indholds fortegnelsen på chokoladen for gluten
Ved en glutenfri udgave, så husk at tjekke indholds fortegnelsen på chokoladen for gluten
Hvornår skal sukkeret til bunden i?
SvarSletHvis du læser hele teksten igen så står det tydeligt at det skal blandes med nødderne og så vendes i de piskede æggehvider ;-) God fornøjelse
SletTak for høfligheden...
Slet