mandag den 12. august 2013

Squashboller med majs.



25 stk.
1 l. Vand
1 pk. Gær
1 stk. Squash, groft revet
300 g. Grahamsmel
200 g. Majsmel, fint
1 spsk. Honning
1 tsk, Sukker
3 tsk. Salt
1 spsk. Olie
Ca. 1600 g. Hvedemel
Æg til pensling

Gæren opløses i vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 370, så dør gær-cellerne.
Når gæren er opløst tilsættes squash, grahams- og majsmel. Dette røres grundigt sammen, og olie, honning sukker og salt tilsættes. Herefter skal hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden.
Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig, men den skal være klisteret, når den stilles til hævning. Skal efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Dejen slås ned og da den er klistret, sættes den på bagepladen, med en ske, der er dyppet i vand. Bollerne stilles til efterhævning i ca. 30 minutter. Hvorefter de pensles med sammenpisket æg og drysses med majsmel.

Bages ved 200o C i ca. 25 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar