mandag den 26. august 2013

Appelsin-chokoladekage.

Vi bagte 2 slags kage forleden.
Der blev bagt RABARBERDRØMME og denne lækre appelsin-chokoladekage. Jeg bruger megen tid på at kigge opskrifter hid og hid for at finde inspiration. Denne opskrift har taget udgangspunkt i MATILDE KAKAOKAGE. Og den er dejlig luftig, men samtidig svampet og holder også fint et par dage.


Appelsin-chokoladekage.
15 stk.
250 g. Smør, blødt
400 g. sukker
4 stk. Æg
450 g. Hvedemel
50 g. Kakao
4 tsk. Bagepulver
4 tsk. Vanillesukker
1½ dl. Yoghurt naturel
2½ dl. Kakaomælk
1 stk. Appelsin, skal og saft fra
50 g. Chokolade, mørk, hakket
Smør og sukker piskes sammen til det smuldrer. Æggene tilsættes ét ad gangen. Blandingen piskes til den bliver let og luftig. Mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker blandes og sigtes i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og kakaomælk. Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
Bages ved 200o i ca. 1 time og 20 minutter.

Kagen fungere også fint som muffins. Disse bages ved 200o i ca. 20 minutter.
Afkøles og glaseres med chokolade eller flormelisglasur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar