onsdag den 18. september 2013

Kanelbrød med marcipan.

Dette brød er et alternativ til en kage. Vi fik idéen til det, da vi stod med både bløddej og remonce tilbage. 
Det smager rigtig godt, og kan spises som det er, skåret i skiver, eller med lidt smør på.



Kanelbrød med marcipan.
2 stk.
1/3 port. BLØDDEJ
225 g. Marcipan
150 g. Smør
225 g. Farin
3 tsk. Kanel
Perlesukker
Æg til pensling

Bløddejen laves efter opskriften, og mens den står til hævning, røres remoncen sammen.
Dejen slåes ned, deles i 2. De rulles ud hver især, på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Remoncen deles også i 2 og halvdelen smøres på hver dejudrulning, ud på hele fladen, undtagen ca. 2 cm. fra "lukkekanten". Dejen rulles sammen fra den brede ende. Når den er rulles sammen til en pølse, skal den rulles så den bliver "fast" og jævn. Enderne bukkes ind i begge sider, så fyldet ikke flyder ud under bagning.
De skal efterhæver tildækket i 20 minutter, inden at de pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker.

Bages ved 200o C i ca. 40 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar