Jeg har ikke lavet meget andet end at sove, læse og se tv. Og fablet om kanelsnegle :-D Åbenbart så meget at Manden tilsidst gik i køkkenet og bagte disse til mig, virkelig sødt af ham.
Kanelsnegle.
24 stk.
DEJ:
4 dl. Mælk
60 g. Smør
1 pk. Gær
60 g. Sukker
1 tsk. Salt
Ca. 600 g. Hvedemel
REMONCE:
200 g. Smør
300 g. Farin
2 spsk. Kanel, stødt
Halvdelen af mælken og al smørret lunes i en
lille gryde. Den anden halvdel af mælken bruges til at temperere med, så
mælkeblandingen ender ud med at være lillefingervarm.
Gæren opløses i den lune mælk. Herefter tilsættes salt, sukker og mel. Melet skal tilsættes af 2 – 3 gange, da det ikke er sikkert at dejen kan absorbere hele mængden. Den må godt ende ud med at være en smule klistret.
Dejen æltes godt igennem, dækkes til med et fugtigt viskestykke og stille til hævning et lunt sted en times tid.
Imens vejes ingredienserne til remoncen af og
røres sammen.
Herefter slås dejen ned og rulles ud på et
meldrysset bord, til den har en tykkelse på ca. ½ cm. Remoncen smøres på, undtagen
ca. 2 cm. fra "lukkekanten".
Dejen rulles sammen fra den brede ende. Når den er rulles sammen til en pølse, skal den rulles frem og tilbage et par gange, så den bliver "fast" og jævn.
Skær rullen i ensartede skiver, ca. 1 ½ . 2 cm. tykke, som stilles på en papirbeklædt bageplade. Den yderste snip af dejen bøjes ind under kagen. Sneglen trykkes flade med et par finger eller en paletkniv dyppet i mel.
Sneglene hæver tildækket i 30 minutter, inden at de pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 200o i ca. 15 minutter, hvis de bages enkeltvis.
Men hvis de stilles på bagepladen så de ”vokser” sammen, skal de bages 20 – 25 minutter.
Men hvis de stilles på bagepladen så de ”vokser” sammen, skal de bages 20 – 25 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Cafe WG
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Dejligt at høre, at han kan være lidt god ved dig, når du ikke har det så godt :) Håber, du snart må komme helt ovenpå igen. Kroppen er ret god til at fortælle, når den synes, man har været lidt for hård ved sig selv, så du må prøve at passe lidt på dig selv, til du er lidt mere ovenpå igen.
SvarSletTak søde. Ja han er heldigvis meget forstående og når han har det skidt så laver jeg j osse gerne lækkerier til ham.
SletDet var bare lige alt der ramlede på en gang og derfor måtte jeg lige trække stikket ud nogle dage. Er heldigvis blevet bedre til at lytte til min krop
Kram
Nååå... det er derfor, du har været så stille. Håber du er ved at være ovenpå igen.
SvarSletSødt af ham... sådan at opfylde en sygs ønske :-D Fniiis... så slipper han også for mere "plager-ri" :-D
Åhrr... jeg skal da vist også snart bage snegle igen.
Knus Pia
Haha så kan jeg jo tænke over om det var medlidenhed eller bare for at få mig til at knytte :-D
SletMen ja, det er derfor jeg har været så stille, jeg har masse (læs: alt for mange) tanker men de vil ikk komme ned til taskerne :-(