mandag den 17. oktober 2016

Langtidsimret farseret hvidkål

Efter en uges stilhed, er jeg her igen. Jeg har, som så mange andre, været ramt at sygdom - feber, hovedpine og ondt i hele kroppen. Faktisk måtte jeg blive hjemme fra job to dage i sidste uge, ikke noget jeg var særlig begejstret for, men jeg ville simpelthen ikke have være i stand til at komme op på hesten. Men NU har jeg det heldigvis bedre - er klar til job igen imorgen og glæder mig til at komme ned til Mulerne, yearh :-D 

Dagens opskrift er en der kræver lidt tid, så måske kan det være et hygge projekt for dig, hvis du er en af de heldige der har ferie. Ellers ville det også gøre sig fremragende som et hygge-søndags-projekt. 

Jeg valgte at servere gulerødder og persillerødder til, da det lige hvad der var tilbage i grønsags-skuffen, men i princippet kan du servere lige hvad du lyster til. Men vælg evt. gerne noget der kan tilberedes sammen med kålen i bradepanden. Ellers kunne du istedet vælge at lave en råkost af hvidkåls-indmaden - det kunne være DENNE.Langtidsimret farseret hvidkål.
4 per.
1 stk. Hvidkål - mit vejede 1300 g.

FARS:
500 g. Hakket svinekød
200 g. Løg
125 g. Bacon
2 stk. Æg (L)
50 g. Hvedemel
10 g. Salt
40 omg. på peberkværnen
1 spsk. Timian, tørret
1 dl. Vand

YDERLIGERE:
4 - 6 stk. Gulerødder
4 - 6 stk. Persillerødder
50 g. Smør
Timian, tørret
Salt
Peber
Vand

SAUCEN:
Meljævning - Hvedemel og vand rystet sammen
Fløde
Salt
Ribsgele
Evt. kulør

Start med farsen:
Løgene pilles og hakkes fint. Og baconen skæres i små tern.

Svinekødet røres med løg, bacon, salt og æg. Peber, timian og mel tilsættes og farsen røres godt, inden vandet tilsættes. Farsen stilles på køl.

Og så til kålen:
Bunden af kålhovedet, ved stokken, skæres af og gemmes – den skal bruges til låg. Måske du skal skære en lille flade af toppen, så kålen kan stå lige uden at vælte.

Nu skal al indmaden i kålhovedet graves ud. Det kræver en smule tålmodighed, en kniv og en ske. Du skal grave indmad ud, indtil du har tykkelse på hvidkåls-væggen på ca. 1½ - 2 cm. 

Gem indmaden til råkost, stuvet hvidkål eller din yndlings ret med hvidkål. Du kan finde inspiration her til andre ting med HVIDKÅL.


Herefter fyldes farsen i det udhulede kålhoved, låget lægges på og så kan du binde kødsnor omkring hovedet, så det bliver liggende under tilberedning.


Tilberedningen:
Kålhovedet kommes i en bradepande. Gulerødder og persillerødder skrælles og skæres i stave. De fordeles i fadet omkring kålen, drysses med salt, peber og timian, inden smørret fordeles i små klatter omkring på kålhovedet. Til slut hældes der ca. 2 – 3 cm vand i fadet.

Du får sikkert lidt fars tilovers, det kan du bare stege som FRIKADELLER.

Bages ved 140o i ca. 2 ½ - 3 timer. Tjek temperaturen med et stegetermometer, den skal være 75o i midten af farsen.

Kig løbende til kålen – om der er væske nok i bunden og når du alligevel har ovnen åben, må gerne hælde lidt af væsken over kålhovedet.

Når farsen er færdigstegt, tages bradepanden ud af ovnen, væsken hældes over i en gryde og resten holdes varmt under lidt folie.

Saucen koges op med lidt fløde, jævnes med en meljævning og smages til med salt og evt. lidt ribsgele.

Kålhovedet deles i 4 stykker og serveres med rodfrugterne og sauce.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift, men skævede til DENNE opskrift fra MEYERS
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar