Jeg har taget udgangspunkt i disse GULERODSVAFLER. Men gjorde som altid når jeg lurer inspiration hos andre: Tilføjer lidt, fjerner en smule, samt skruer op og ned, så det passer til min mund og indholdet i mine skabe 😉
Æblevafler med kokoscreme.
6 per.
VAFLER:
100 g. Smør
1 st. Vanille
40 g. Farin
200 g. Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
2 tsk. Kanel – stødt
1 nip Salt
3 g. Citronskal – svarer til ca. ½ stk.
250 g.
Cremefraiche 9 %.
1 stk. Æg
(M/L)
250 g. Æble – renset vægt. Jeg brugte et der
var sødt og saftigt
CREME:
2 dl. Piskefløde
200 g. CHEASY YOGHURT MED KOKOS
1 st. Vanille
1 tsk. Sukker
½ spsk. Citronsaft
TILBEHØR:
Æbleskiver
Først
vaflerne:
Smørret smeltes og afkøles.
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
De gnides ud i farinen for at skille kornene af.
Citronskallen rives fint.
Hvedemel, bagepulver og kanel sigtes ned i en
røreskål. Farin-vanilleblandingen, salt og citronskal tilsættes og det hele
piskes sammen. Smør, cremefraiche og tilslut ægges tilsættes og dejen piskes
jævn. Dejen er meget tyk på nuværende tidspunkt.
Æblerne rives groft og vendes i dejen. Og da de æbler jeg brugte var meget saftige, fik dejen den rigtige konsistens, som en tyk meljævning. Hvis dine æbler ikke er så saftige, kan du tilsætte mælk, til du når den rette konsistens.
Vaffeljernet (jeg brugte mine plader til belgiske vafler) varmes op og gives et pust
fedtspray, inden dejen fordeles deri. Du skal bruge ca. ¾ dl. dej pr. vaffel. De
bages gyldne, ca. 2 – 3 minutter. Sådan fortsætter du, til der ikke er mere dej.
Imens:
Laver du cremen. Vanillestangen flækkes og
kornene skrabes ud. De gnides ud i sukkeret, for at skille dem af.
Fløden piskes til en stiv skum og vendes
sammen med yoghurt, vanillesukker og smages til med citronsaft.
Vaflerne servers med kokoscremen og skiver af
friske æbler.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: VAFLERNE: www.arla.dk &
CREMEN: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA, vaflerne er
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar