Husker du PEBERSNITTERNE ??
Nå, men jeg skulle lige afprøve dem endnu engang inden julekalenderen "gik i luften". Nogle gange udvikler og ændre tingene retning og det endte med at blive en helt anden smag ud af denne afprøvning. Personligt synes jeg at de var en smule voldsomme - altså ret stærke og krydrede. Men mine forsøgskaniner var ret begejstret, så derfor fik de nye småkager også en plads i kalenderen.
Det er vigtigt at bruge den mørke muscovado sukker, da det er den der giver dem strejfet af karamel. Kan du ikke skaffe den i sirup, kan en almindelig mørk sirup godt bruges.
Ca. 45 stk.
100 g. Smør – blødt
100 g. Muscovado sukker - mørk
30 g. Muscovado sirup
150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 tsk. Sort peber – stødt
½ tsk. Kardemomme - stødt
½ tsk. Kanel – stødt
¼ tsk. Ingefær – stødt
1 nip Salt
Alle ingredienserne vejes af og røres godt
sammen. Er dejen ikke fugtig nok til at samle sig, kan du tilsætte en smule
vand. Start med en ½ teskefuld.
Herefter rulles dejen til små pølser med en
diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade,
evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.
Beregn god plads mellem stænglerne, da de
flyder ud – jeg havde 4 på en plade.
Bages ved 175o i ca. 12 – 15
minutter. De skal blot lige blive gyldne.
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik,
hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar
dem i en tætsluttende dåse.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar