Uhhmmm, idag du skal høre om de skønneste småkager med lakrids og brombær. Bærrene smager ikke af meget, men giver lige et syrligt touch og lidt at tygge på. Jeg tror også det ville være ret lækkert at bruge hindbær istedet for brombær - bare en ide 😝
Bruger du et andet mærke lakridspulver end jeg har gjort, så må du smage dig frem til den ønskede lakrids-smag. Du skal regne med at den rå dej er kraftigere i smagen, end det færdigbagte resultat.
Men som de øvrige snitte opskrifter du er blevet præsenteret for i årets julekalender, så er det en lækker lidt karamelsagtig sej småkage du ender ud med......mums 💗
Lakrids & brombær snitter.
Ca. 45 stk.
100 g. Smør - blødt
100 g. Sukker
40 g. Sirup - lys
150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 tsk. Vanillesukker
2 tsk. Lakridspulver – jeg brugte
lakridsrodspulver fra Urtekram
10 g. Frysetørret brombær
Alle ingredienserne vejes af og røres godt
sammen. Er dejen ikke fugtig nok til at samle sig, kan du tilsætte en smule
vand. Start med en ½ teskefuld.
Herefter rulles dejen til små pølser med en
diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade,
evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.
Beregn god plads mellem stænglerne, da de
flyder ud – jeg havde 4 på en plade.
Bages ved 175o i ca. 12 – 15
minutter. De skal blot lige blive gyldne.
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik,
hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar
dem i en tætsluttende dåse.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar