Hvorfor jeg aldrig har bagt fedtebrød før ved jeg simpelthen ikke, måske det er fordi, de aldrig blev lavet i mit barndomshjem. Men det er jo en af julens traditionelle småkager sammen med FINSKBRØD, VANILLEKRANSE, VANILLEKRANSE vol. ll, BRUNKAGER der udstikkes, BRUNKAGER der blot skæres og PEBERNØDDER. Så derfor måtte de jo med i årets julekalender.
Det er en god og sprød kokossmåkage. Mine blev dog MEGET store, da nok var 6 - 7 cm. brede efter de var trykket flade og derfor flød ud til en 8 - 10 cm. under bagningen. Det HAR jeg retten i fremgangsmåden, så det før du selvfølgelig ikke 😇 Skulle det nu ske, smager de lige så godt at den grund 💕
Jeg har lavet mine med romessens i glasuren, men bryder du dig ikke om det, kan du sagtens bare lave almindelig glasur - altså undlade essensen og bare bruge vand istedet.
Fedtebrød med romglasur.
Ca. 30 store stk.
200
g. Hvedemel
½
tsk. Hjortetaksalt
200
g. Smør – blødt
100
g. Sukker
100
g. Kokosmel
GLASUR:
100
g. Flormelis
1½
tsk. Romessens
1
spsk. Vand
Mel,
hjortetaksalt, smør, sukker og kokos røres sammen til en ensartede masse. Dejen
stilles på køl i 30 minutter.
Dejen
trilles i stænger med en tykkelse på ca. 2 – 3 cm. De kommes på en papirbeklædt
bageplade og trykkes flade til en tykkelse på ca. 8 mm., med håndfladen. De skal have en bredde på max 5 cm. inden bagning.
Bages
ved 200o i ca. 10 minutter, de skal blot lige blive gyldne.
Imens
de bager røres glasuren sammen. Flormelissen sigtens og romessensen tilsættes.
Bagefter kommes vandet i, gerne af et par gange. Og glasuren røres glat, den
skal være tyk men smørbar.
Når
kagerne tages ud af ovnen, fordeles glasuren på midten af brødene. Herefter
deles de i stykker på ca. 2 cm. Lad dem stå og afkøle et par minutter, inden du
forsigtigt flytter dem over på en bagerist for færdig afkøling.
Herefter
opbevares de i lufttætte kagedåser.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Søren Ryges opskrift fra www.dr.dk
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES
MED:
TIPS
& TRICKS:
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar