Idag får du en friskere udgave af den originale KARAMELSNITTE, jeg har nemlig eksperimenteret med at komme citron i. Og resultatet blev ret godt, en dejlig sprød karamelagtig småkage med masser af smag af citron og kun et strejf af ingefær.
Ønsker du mere ingefærsmag, kan du enten tilsætte ½ tsk. stødt ingefær mere eller undlade ½ spsk. af citronsaften.
Ca. 45 stk.
100 g. Smør – blødt
100 g. Sukker
175 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 nip Salt
1 tsk. Vanillesukker
1 tsk. Ingefær – stødt
2 g. Citronskal – fint revet - svarer til ca.
½ citron
1½ spsk. Citronsaft
40 g. Sirup – lys
Alle ingredienserne vejes af og røres godt
sammen.
Herefter rulles dejen til små pølser med en
diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade,
evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.
Beregn god plads mellem stænglerne, da de
flyder ud – jeg havde 4 på en plade.
Bages ved 175o i ca. 12 – 15
minutter. De skal blot lige blive gyldne.
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik,
hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar
dem i en tætsluttende dåse.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar