Bag dagens låge finder du de skønneste cookies med hvid chokolade og tranebær. Jeg har valgt ikke at komme særlig meget sukker i dejen, da både den hvide chokolade og tranebærrene er meget søde i sig selv. Så det er en småkage, der er til at holde ud at spise uden at få sukkerchok.
Er du en utålmodige sjæl og vil have kage ASAP, så springer du delen over i fremgangsmåden, hvor der står at dejen skal på køl for at blive fast. Der kan du istedet sætte dejen i små klatter på bagepapiret med to teskeer.
Ca. 25 stk.
100 g. Hvid chokolade
75 g. Tørrede tranebær
150 g. Smør - blødt
200 g. Hvedemel
50 g. Sukker
1 st. Vanille
1 tsk. Bagepulver
1 nip Salt
1 stk. Æg (M/L)
1 spsk. Citronsaft
Start med at tage smørret ud fra køleskabet
en times tid, før du skal bruge det.
Chokoladen og tranebærrene hakkes groft.
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
De gnides ud i en smule af sukkeret for at skille kornene af.
Smør, mel, vanillesukker, sukker, bagepulver
og salt røres sammen. Æg og citronsaft tilsættes og dejen røres ensartede, inden
at chokolade og bær tilsættes. Dejen stilles på køl et par timer, så den bliver
fast.
Herefter vejes den af i portioner på 25 gram,
som trilles til kugler. De sættes på en papirbeklædt bageplade, men god plads
mellem hver kage – de flyder ud.
Bages ved 175o i ca. 15 minutter,
til de er let gyldne.
Herefter afkøles de let på bagepladen inden
at de flyttes på en bagerist til de er helt kolde. Bagefter opbevares de i en
kagedåse.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar