Uhhhhh denne småkage har jeg glædet mig så meget til at dele med dig. Er du til chokolade med orangesmag, samt også elsker den kombination i bagværk, er disse et must-try for dig. Et ekstra lille plus her i denne travle juletid, er at de nærmest ingen tid tager at lave. Så ingen undskyldning for ikke at prøve dem - sæt igang 💗
Orangesnitter med chokolade.
Ca. 45 stk.
100 g. Smør – blødt
1 st. Vanille
100 g. Sukker
175 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 nip Salt
5 g. Appelsinskal – svarer til ca. 1 stk.
7 tsk. Appelsinsaft – svarer til ca. ½ stk.
30 g. Sirup – lys
40 g. Mørk chokolade
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes
ud. De gnides ud i en smule af sukkeret, for at skille kornene af.
Appelsinskallen rives fint.
Chokoladen hakkes groft.
Ingredienserne vejes af. Alle sammen,
undtages appelsinsaften, røres godt sammen. Tilslut tilsættes saften ad flere gange, for at
samle dejen.
Herefter rulles dejen til små pølser med en
diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade,
evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.
Beregn god plads mellem stænglerne, da de
flyder ud – jeg havde 4 på en plade.
Bages ved 175o i ca. 12 – 15
minutter. De skal blot lige blive gyldne.
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik,
hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar
dem i en tætsluttende dåse.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar