Oftest har jeg lavet denne SKINKESTANG MED SPINAT, men også forsøgt mig med at skifte spinaten ud med GRØNKÅL. Samt også afprøvet en udgave med CHAMPIGNON.
Jeg har aldrig før nu lavet en med oksekød, men den blev ret god - hvis jeg selv skal sige det 😉 Godt krydret og cremet af både flødeost og cheddar - vi fik en lækker salat til. Mangler du inspiration, kan du kigge HER.
Butterdejs-stang med krydret oksekød.
3 per.
1 pk. Butterdej
FYLD:
450 g. Hakket oksekød
150 g. Løg
4 fed Hvidløg
1 spsk. Olie – til stegning
1 spsk. Oregano – tørret
1 spsk. Basilikum – tørret
1 spsk. Kebabkrydderi – jeg brugte den fra Kilic
Salt
Peber
100 g. Flødeost – naturel
125 g. Cheddar ost - revet
Æg – til pensling
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Olien varmes op på en pande og løgene
sauteres heri. Oksekødet tilsættes og svitses til det er karamelliseret.
Blandingen krydres med krydderierne og afkøles til den er lillefingerlun.
Herefter blandes de to slags ost i. Og dejen
pakkes ud (eller rulles ud til et stort rektangel). Fyldet fordeles på midten
og siderne pensles med sammenpisket æg. De korte ender foldes ind over fyldet og
bagefter foldes langsiderne ind over hinanden.
Stangen vendes rundt og lægges på et stykke
bagepapir, med sammenfoldningen ned ad. Tilslut pensles den og prikkes med en
gaffel, så damp kan komme ud under bagning.
Bages ved 200o i ca. 25 - 30
minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: SALAT
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar