Sidste år forsøgte jeg det osse, men vidste ikke at der skulle insektnet over. Så dem nåede jeg slet ikke at smage, det gjorde sommerfugelarverne for mig 😒 Men klog af skade, blev de i år pakket ind, nusset og puslet om, som var det små babyer 😊
Og hvornår må sådan små planter så pakkes ud igen? Jeg havde ingen erfaring overhovedet, så måtte læse mig frem til hvornår, på det store internet. Der stod bare august. Ja, men hallooo, der er ligesom 31 dage i den måned 😂
Jeg hev indpakningen af dem først i august, for de var virkelig store og småvilde under afdækningen. MEN det var åbenbart for tidligt for pludselig var de blevet angrebet af små ulækre voksbiller (tror jeg de hed) og sommerfugle-larver - øv blev der sagt.
Så mig igang med at lave hjemmelavet insektdræber-halløj og smøre planterne ind i det. Det hjalp!! Og jeg er endt ud med mange og flotte grønkålsplanter - jeg er så stolt og faktisk er denne salat lavet af kålen fra haven.
Grønkålsalat med saltmandler & abrikos.
2 – 3 per.
85 g. Grønkål – renset vægt
1 stk. Æble – jeg brugte Ingrid Marie
50 g. Abrikos – tørrede
50 g. SALT MANDLER
DRESSING:
2 spsk. Olie – jeg brugte raps
2 spsk. Æblejuice
1 tsk. Akacie honning
1 tsk. Lime saft
Salt
Peber
De grove stængler fjernes på grønkålen.
Herefter skylles kålen godt, gerne i flere hold koldt vand. Bagefter slynges
den tør og hakkes fint.
Æblet skærs i små tern på ca. ½ x ½ cm. Abrikoserne
skærs i strimler. Mandlerne hakkes groft.
Alle ingredienserne til dressingen piskes
sammen.
Grønkålen vendes sammen med frugter, mandler
og dressingen. Salaten smages til med salt og peber, inden servering.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: FLØDEKARTOFLER & glaseret
skinke
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar