Jeg har før lavet ølkager som var gode, derfor tog udgangspunkt i min tidligere UDGAVE. Men den jeg fik fremtryllet, som du får opskriften på idag, er uden tvivl den bedste jeg nogensinde både har smagt og lavet - den er mild aromatisk, perfekt krydret, svampet og sej på samme tid og ikke for sød - simpelthen perfekt. Faktisk så meget af Manden udbrød flere gange at den måtte jeg godt snart lave igen. Så den deler jeg med dig idag 💗
Ølkage med æble & valnød.
500 g. Hvedemel
400 g. Farin
2 tsk. Kanel – stødt
2 tsk. Nellike – stødt
2 tsk. Ingefær – stødt
1 nip Salt
2 tsk. Natron
150 g. Æble – renset vægt, svarer ca. 2 stk.
75 g. Valnødder
33 cl. Hvidtøl
De tørre ingredienser blandes sammen.
Æblerne rives groft og valnødder hakkes
groft. De blandes i de tørre ingredienser og øllet tilsættes. Dejen røres glat
og ensartede.
Dejen kommes i en smurt franskbrød form, der
kan rumme 1½ l.
Bages ved 170o i ca. 75 minutter.
Herefter afkøles og spises med koldt smør.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA, bliver kun bedre af en tur i
fryseren
SERVERES MED: Smør
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar