Men på dagen hvor jeg skulle afsted, var der overskud til lidt gakkerier i køkkenet. Så efter lidt Googlen og kiggen på en masse forskellige sider, fik jeg fremtryllet min egen udgave af de skønneste kandiseret citronskaller.
De er gode, søde og sjove. Og selvom at det tager lidt tid at lave dem, passer de oftest sig selv, så lad ikke tiden afskrække dig.
Og du kan jo sagtens bruge andre citrusfrugter end citron.
Kandiseret citronskal & -sirup.
30 g. Citronskal – ubehandlet eller øko
3 x 3 dl. Vand
150 g. Sukker
20 g. Glukosesirup
PYNT:
1½ - 2 spsk. Sukker
YDERLIGERE:
Ekstra citronsaft til siruppen
Start med at skrælle citronerne. Jeg brugte
en kartoffelskræller, det var nemmeste måde at få så lidt som muligt af den
bitre hvide hinde med.
Herefter kigger du hver bagside igennem, hvor du med en skarp lille kniv, fjerner det sidste af hvide hinde, hvis det er muligt.
Bagefter skæres skrællen i tynde strimler på ca. 1 mm. Brug også de små korte stykker, det
kan ikke undgås at nogle af dem knækker.
3 dl. vand bringes i kog og skrællen kommes
i. Lad det nu koge i 10 minutter, hvorefter skrællerne sigtes fra og vandet
kasseres.
Igen bringes 3 dl. vand i kog. Skrællerne
tilsættes igen og skal nu koge 5 minutter. Skrællerne sigtes fra og vandet
kasseret.
Disse to kogninger er vigtige, da de fjerner
evt. bitterstoffer.
Igen tager du 3 dl. vand og sammen med sukkeret,
bringes det i kog. Først når sukkeret er opløst, tilsættes skrællerne. Lad det nu
småsimre uden låg i ca. 30 minutter, til de er gennemsigtige.
Skrællerne sigtes fra lagen. HUSK at du sagtens kan gemme og bruge lagen.
Lad skallerne dryppe af, imens du smager lagen
til. Min skulle have lidt ekstra citron, da den var meget sød. Når den smager
som du synes den skal, hældes den på et skoldet glas, låg lægges på og det afkøles.
Skrællerne lægges på en papirbeklædt
bageplade og vendes sammen med pyntesukkeret.
Tørres ved 60o i ca. 1 time – vend
gerne et par gange i dem undervejs.
Herefter afkøles de og opbevares i en lufttæt
beholder.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: Bruges til pynt af
fromager, kager og lignende
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar