Igår var vi til udstilling i Herning, ikke for at udstille, men blot for at kigge på andre vuffere og socialisere Bettemanden Eddie. Vi mødtes med vores opdrætter og Eddies storebror - det var ren gensyns glæde. Megahyggeligt 💗
Men men jeg er også startet i job. I sommer stoppede jeg hos mulerne og i sensommeren dukkede drømme-jobbet op. Så nu arbejder jeg i køkken igen, jeg laver skolemad og har fået fantastiske arbejdstider. Jeg er virkelig glad for mit nye job, er ved at være faldet godt til og kommet ind i den nye rytme.
Disse to grunde, er de primære til hvorfor der ikke er sket så meget her på bloggen, men jeg har stadig lavet mad og derfor også udviklet en masse dejlige opskrifter, så der ligger en god portion klar til dig 💗
Vi nærmer os jo også snart december, og det betyder for bloggens vedkomne jo JULEKALENDER . Det er den sidste grund til stilheden. Men julekalenderen for 2019 er planlagt, opskrifter klargjort, halvdelen af tingene er lavet, opskrifter redigeret & skrevet og billeder taget, så nu mangler jeg liiiige resten 😁
Men til dagens opskrift. Som så ofte før, dukkede en idé op, en søvnløs nat. Køleskabet bugnede af æbler og pludselig kom kombinationen af gammeldags æblekage og panderkager op - En rigtig god kage, lidt anderledes men med velkendte smage - mon du skal prøve den ??
Pandekage-lagkage med makroner, æbler &
flødeskum.
Ca. 10 – 12 per.
PANDEKAGER:
200 g. Hvedemel
½ tsk. Salt
1 tsk. Sukker
5 dl. Mælk
5 stk. Æg (M/L)
75 g. Smør
Smør – til stegning
KOMPOT:
1500 g. Æbler - Du skal bruge 1100 g. renset
1 st. Vanille
1 dl. Vand
75 g. Sukker
Evt. Citronsaft
YDERLIGERE:
½ l. Piskefløde
180 g. Makroner
PYNT:
100 g. Ribsgele
1 bl. Husblas
Makroner
Start
med ribsgele pynten:
Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca.
10 minutter.
Ribsgeleen kommes i en gryde og smeltes ved
svag varme. Husblassen vrides for vand og kommes i gryden og smeltes med.
En lille firkantet form (jeg brugte en
skybakke) fores med husholdningsfilm og geleen hældes i. Den stilles på køl til
den er stivnet.
Og
så til kompotten:
Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og
æblerne skæres i mindre stykker.
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
De gnides ud i en smule af sukkeret for at skille kornene ad.
Æbler, vanillesukker, den tomme vanillestang
og vand kommes i en gryde og bringes i kog. Der skrues ned til svag varme,
låget lægget på og frugten koges mør.
Herefter smages grøden til med sukker og evt.
lidt citronsaft. Den må gerne være syrlig. Den tomme vanillestang tages op og grøden afkøles.
Pandekagerne:
Mel, sukker og mælk piskes sammen til en glat
og jævn blanding. Æg, salt og den smeltede smør tilsættes og det hele piskes
grundigt sammen, til en ensartet konsistens.
En pande varmes op og der tilsættes en smule
smør. Når den er smeltet, tilsættes lidt under ca. ¾ dl. dej. Den drejes rundt
på panden, så den fordeles jævnt. Når kanten af pandekagen begynder at tage
farve, skal den vendes og bages gylden på den anden side. Herefter afkøles de.
Min pande er stor – 28 cm. i diameter - så
jeg får store pandekager. Jeg fik ca. 13 ud af denne portion og det er hvad du
skal bruge til denne kage.
Samling:
Start med at drysse en smule sukker på
serveringsfadet, så ”gror” kagen ikke fast.
Makronerne knuses og fløden piskes til en
blød skum.
På fadet lægges en pandekage. Her påsmøres
100 gram æblemos, 2 spsk. flødeskum fordeles ovenpå og tilslut drysses der 15
gram makroner.
Herefter gentages processen, så du ender med
12 lag. Jeg lagde de efterfølgende pandekager på bordet, kom fyldet på og
flyttede den forsigtigt over på fadet ovenpå de øvrige pandekager – det er
nemmest at få smurt helt ud til kanten på denne måde.
Når du har lagt den sidste pandekage på, som
er toppen, fordeles den sidste smule fløde på midten, der drysses med lidt
makroner og ribsgeleen vendes ud af formen og skæres i små firkanter, der
lægges på.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Ribspynt, Kompot og pandekager kan
sagtens laves dagen før servering
Ingen kommentarer:
Send en kommentar