søndag den 3. november 2019

Pandekage-lagkage med makroner, æbler & flødeskum.

Long time no see - peeewwhh, hvor er tiden bare fløjet afsted. Der er fuld fart på IRL-livet. EDDIE-SPAGHETTI vokser og bliver sjovere og sjovere. Og dygtigere og frækkere 😆

Igår var vi til udstilling i Herning, ikke for at udstille, men blot for at kigge på andre vuffere og socialisere Bettemanden Eddie. Vi mødtes med vores opdrætter og Eddies storebror - det var ren gensyns glæde. Megahyggeligt 💗 

Men men jeg er også startet i job. I sommer stoppede jeg hos mulerne og i sensommeren dukkede drømme-jobbet op. Så nu arbejder jeg i køkken igen, jeg laver skolemad og har fået fantastiske arbejdstider. Jeg er virkelig glad for mit nye job, er ved at være faldet godt til og kommet ind i den nye rytme.

Disse to grunde, er de primære til hvorfor der ikke er sket så meget her på bloggen, men jeg har stadig lavet mad og derfor også udviklet en masse dejlige opskrifter, så der ligger en god portion klar til dig 💗

Vi nærmer os jo også snart december, og det betyder for bloggens vedkomne jo JULEKALENDER . Det er den sidste grund til stilheden. Men julekalenderen for 2019 er planlagt, opskrifter klargjort, halvdelen af tingene er lavet, opskrifter redigeret & skrevet og billeder taget, så nu mangler jeg liiiige resten  😁 

Men til dagens opskrift. Som så ofte før, dukkede en idé op, en søvnløs nat. Køleskabet bugnede af æbler og pludselig kom kombinationen af gammeldags æblekage og panderkager op - En rigtig god kage, lidt anderledes men med velkendte smage - mon du skal prøve den ??

Pandekage-lagkage med makroner, æbler & flødeskum.
Ca. 10 – 12 per.
PANDEKAGER:
200 g. Hvedemel
½ tsk. Salt
1 tsk. Sukker
5 dl. Mælk
5 stk. Æg (M/L)
75 g. Smør
Smør – til stegning

KOMPOT:
1500 g. Æbler - Du skal bruge 1100 g. renset
1 st. Vanille
1 dl. Vand
75 g. Sukker
Evt. Citronsaft

YDERLIGERE:
½ l. Piskefløde
180 g. Makroner

PYNT:
100 g. Ribsgele
1 bl. Husblas
Makroner

Start med ribsgele pynten:
Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

Ribsgeleen kommes i en gryde og smeltes ved svag varme. Husblassen vrides for vand og kommes i gryden og smeltes med.

En lille firkantet form (jeg brugte en skybakke) fores med husholdningsfilm og geleen hældes i. Den stilles på køl til den er stivnet.

Og så til kompotten:
Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og æblerne skæres i mindre stykker.
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i en smule af sukkeret for at skille kornene ad.

Æbler, vanillesukker, den tomme vanillestang og vand kommes i en gryde og bringes i kog. Der skrues ned til svag varme, låget lægget på og frugten koges mør.

Herefter smages grøden til med sukker og evt. lidt citronsaft. Den må gerne være syrlig. Den tomme vanillestang tages op og grøden afkøles.

Pandekagerne:
Mel, sukker og mælk piskes sammen til en glat og jævn blanding. Æg, salt og den smeltede smør tilsættes og det hele piskes grundigt sammen, til en ensartet konsistens.

En pande varmes op og der tilsættes en smule smør. Når den er smeltet, tilsættes lidt under ca. ¾ dl. dej. Den drejes rundt på panden, så den fordeles jævnt. Når kanten af pandekagen begynder at tage farve, skal den vendes og bages gylden på den anden side. Herefter afkøles de.

Min pande er stor – 28 cm. i diameter - så jeg får store pandekager. Jeg fik ca. 13 ud af denne portion og det er hvad du skal bruge til denne kage.

Samling:
Start med at drysse en smule sukker på serveringsfadet, så ”gror” kagen ikke fast.
Makronerne knuses og fløden piskes til en blød skum.

På fadet lægges en pandekage. Her påsmøres 100 gram æblemos, 2 spsk. flødeskum fordeles ovenpå og tilslut drysses der 15 gram makroner.

Herefter gentages processen, så du ender med 12 lag. Jeg lagde de efterfølgende pandekager på bordet, kom fyldet på og flyttede den forsigtigt over på fadet ovenpå de øvrige pandekager – det er nemmest at få smurt helt ud til kanten på denne måde.

Når du har lagt den sidste pandekage på, som er toppen, fordeles den sidste smule fløde på midten, der drysses med lidt makroner og ribsgeleen vendes ud af formen og skæres i små firkanter, der lægges på.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Ribspynt, Kompot og pandekager kan sagtens laves dagen før servering

Ingen kommentarer:

Send en kommentar