Jeg har brugt butterdej, men er sikker på at du sagtens kan lave din egen gærdej eller bruge en færdigkøbt pizzadej.
De ville også gøre sig godt i madpakken eller i picnickurven - mums.
Frikadellesnegle med soltørret tomat.
24 stk.
2 rl. Butterdej – fersk
FARS:
500 g. Hakket svinekød
175 g. Løg
80 g. Soltørret tomat – jeg brugte dem i olie
100 g. Feta
1 stk. Æg (M/L)
50 g. Hvedemel
2 tsk. Oregano - tørret
1 tsk. TØRRET HVIDLØG
½ tsk. Paprika
8 g. Salt
Peber
½ dl. Vand
YDERLIGERE:
Æg – til pensling
Oregano – til pynt
Start
med farsen:
Løget pilles og hakkes fint. De soltørrede
tomater skæres i strimler og fetaen smuldres.
Kød, løg og æg kommes i en skål og røres godt
sammen – jeg bruger min røremaskine.
Tomater, feta, mel og krydderier kommes i og
røres ud i farsen, inden vandet tilsættes.
Begge ruller butterdejen tages ud af pakken
og flades ud. Lad det bare sidde på bagepapiret.
Farsen deles i to og kommes på hver deres
butterdej. Det smøres ud i et tyndt og jævnt lag. Lad ca. en cm. på den ene
lange side være uden fars.
Dejen rulles sammen, start ved den lange
side, hvor der er fars. Jeg brugte papiret som butterdejen lå på til hjælp.
Når du har fået rulles dejen sammen, klemmer
du forsigtigt med hænderne, så bliver evt. lufthuller fjernes og dejrullen
bliver mere jævn.
Herefter skærer du dejrullen i stykker på ca.
2 cm. Den lille snip, hvor du undlod at komme fars på, tager du forsigtigt og
folder ned under sneglen. Det gør at enden ikke lukkes op under bagning.
Sneglene lægges på papirbeklædte bageplader,
de trykkes let, til en højde på ca. 1 cm, inden de pensles med sammenpiske æg
og drysses med oregano.
Bages ved 180o i ca. 22 – 25
minutter, de skal være gyldne.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Det burde de være i rå tilstand,
men jeg har ikk afprøvet det
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Du burde også kunne bruge en pizzadej
Ingen kommentarer:
Send en kommentar