torsdag den 30. april 2020

Rabarbermousse

Rabarberne er så småt ved at dukke op i haverne rundt om i Danmark og derfor er dagens opskrift også med dem som hovedingrediens.

Mine rabarber i haven, er desværre ikke så store at de kan trækkes endnu. Og det er simpelthen fordi EDDIE har brugt den balje de bor i, til forhøjning så det er nemmere at spejde rundt - L*rte unge 😝😍 Godt jeg har et restlager i fryseren fra sidste år.
Rabarbermousse.
2 store eller 4 små port.
KOMPOT:
200 g. Rabarber – renset vægt
1 dl. Vand
½ st. Vanille
65 g. Sukker – Men smag dig frem, alle rabarber er individuelle

YDERLIGERE:
2 dl. Piskefløde

PYNT:
1 dl. Piskefløde
Pekannødder

Start med at lave kompotten:
Rabarberne skærs i stykker på ca. 2 cm. De kommes i gryden sammen med vandet.

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud, de gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad. Vanillesukker og den tomme vanillestængler kommes i gryden til rabarberne.

Det bringes i kog og skal småsimre til rabarberne er møre og vandet er fordampet. Herefter tilsættes sukkeret – gerne af et par gange. Rabarber har meget forskellig syrlighed.

Den tomme vanillestang fiskes op og kompotten kommes i et fad, som stilles på køl. Jeg bruger et fad, da det har en stor overflade og gør at det kølere hurtigere ned.

Samling:
Kompotten kommes i en skål og røres igennem. I en anden skål piskes fløden til skum og det vendes forsigtigt sammen.

Moussen fordeles i portionsglas og stilles på køl til den har sat sig.

Servering:
Fløden til pynten piskes til skum. Det kommes i en sprøjtepose og tylles ud på mousserne.

Pekannødderne hakkes groft og fordels ovenpå flødeskummet.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Husk at smage din kompot til, hvor meget sukker

Ingen kommentarer:

Send en kommentar