Mine rabarber i haven, er desværre ikke så store at de kan trækkes endnu. Og det er simpelthen fordi EDDIE har brugt den balje de bor i, til forhøjning så det er nemmere at spejde rundt - L*rte unge 😝😍 Godt jeg har et restlager i fryseren fra sidste år.
Rabarbermousse.
2 store eller 4 små port.
KOMPOT:
200 g. Rabarber – renset vægt
1 dl. Vand
½ st. Vanille
65 g. Sukker – Men smag dig frem, alle
rabarber er individuelle
YDERLIGERE:
2 dl. Piskefløde
PYNT:
1 dl. Piskefløde
Pekannødder
Start
med at lave kompotten:
Rabarberne skærs i stykker på ca. 2 cm. De
kommes i gryden sammen med vandet.
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud,
de gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad. Vanillesukker og den
tomme vanillestængler kommes i gryden til rabarberne.
Det bringes i kog og skal småsimre til
rabarberne er møre og vandet er fordampet. Herefter tilsættes sukkeret – gerne
af et par gange. Rabarber har meget forskellig syrlighed.
Den tomme vanillestang fiskes op og kompotten
kommes i et fad, som stilles på køl. Jeg bruger et fad, da det har en stor
overflade og gør at det kølere hurtigere ned.
Samling:
Kompotten kommes i en skål og røres igennem.
I en anden skål piskes fløden til skum og det vendes forsigtigt sammen.
Moussen fordeles i portionsglas og stilles på køl til den har sat sig.
Servering:
Fløden til pynten piskes til skum. Det kommes
i en sprøjtepose og tylles ud på mousserne.
Pekannødderne hakkes groft og fordels ovenpå
flødeskummet.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Husk at smage din kompot til, hvor
meget sukker
Ingen kommentarer:
Send en kommentar