Her dukkede dagens opskrift op. Shepards pie, en virkelig skøn hverdags ret, ikke en af de fotogene, men comford food i stor stil. Måske den snart skal på madplanden igen - mums.
Du kan sagtens lave det hele klar dagen før og så blot varme det lige inden servering. Her skal du blot huske at det skal have længere tid i ovnen så det bliver ordentlig varmt. Stik evt. et stegetermometer i, det skal vise over 75o.
Shepards pie.
5 - 6 per.
FYLD:
500 g. Hakket oksekød
200 g. Løg
200 g. Gulerod
200 g. Knoldselleri
3 dl. Rødvin
3 ½ dl. Vand
350 g. Fl. Tomat
2 tsk.
Worcestershire sauce
1 tsk. Balsamico
eddike
30 g. Maizena – til jævning
½ dl. Vand – til jævning
2 tsk. TØRRET HVIDLØG
1 tsk. Paprika
1 tsk. Oregano
1 tsk. Timian
Sukker
Salt
Peber
Olie – til stegning
MOS:
1250 g. Kartofler
50 g. Smør
1 dl. Mælk
Løg pilles og hakkes fint, gulerødder og
selleri skrælles og skæres i små tern.
Olien varmes op i en gryde og kødet brunes
godt af heri. Lad det gerne blive karamelliseret godt. Bagefter tages det op og
evt. lidt mere olie tilsættes. Løgene brunes også godt af, hvorefter gulerod og
selleri tilsættes og svitses med.
Kødet kommes tilbage i gryden og rødvin
hældes på, sammen med vandet. Det bringes i kog og småsimre i ca. 15 minutter
til ”det sprittede” er kogt væk.
Imens skrælles kartoflerne, de skæres i små
tern (så bliver de hurtigere møre) og koges i usaltet vand.
Til saucen røres Maizena og vand sammen og
hældes i, så den bliver tyk. Lad det nu koge igennem et par minutter så
melsmagen forsvinder. Saucen smages til med Worcestershire sauce, eddike og
krydderierne inden den fordels i et fad.
Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra og
de stilles tilbage på det varme men slukkede blus for at dampe af.
Herefter piskes de med en håndmixer, til de
er moste. Mælk og smør tilsættes og mosen røres sammen, inden den smages til
med salt og peber og fordeles ovenpå kødsaucen
Bages ved 200o i ca. 30 minutter,
til mosen er gylden.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Salat og brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Du kan sagtens lave det hele klar
dagen før og så blot varme det lige inden servering. Her skal du blot huske at
det skal have længere tid i ovnen så det bliver ordentlig varmt. Stik evt. et
stegetermometer i, det skal vise over 75o.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar