Glædelig 19. december 🎅🎄⛄
Jeg elsker BRÆNDTE MANDLER og duften af dem, er indbegrebet af jul for mig 💗
Men da jeg skulle lavet årets portion, var jeg åbenbart løbet tør for mandler. I stedet fandt jeg en pose hasselnødder og så måtte de jo prøves.
Og de smagte mindst ligeså godt som mandlerne, men alligevel en smule anderledes, da de også har en snert af nougat. Nougat bliver jo lavet at hasselnødder, så det er jo logisk 😉
Brændte
hasselnødder.
200
g. Hasselnødder
200 g. Flormelis
1 dl. Vand
Nødder,
flormelis og vand kommes i en gryde og røres sammen. Det varmes op ved middel
varme og jævnlig omrøring.
Når
vandet er fordampet, begynder sukkeret at krystallisere og sætte sig omkring
nødderne. Skru lidt ned for blusset og rør konstant, nødderne må endeligt ikke
blive sorte og brændte, men skal være mørkt gyldne og blanke.
Når
sukkeret er smeltet, og nødderne flot blanke, bredes de ud på et stykke
bagepapir og skilles hurtigt ad ved hjælp af to gafler.
Opbevar
dem i et tætsluttende glas eller dåse på et køligt, tørt sted.
200 g. Flormelis
1 dl. Vand
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar