Som jeg skrev tidligere i sidste uge, var Mobber og jeg forbi en pluk-selv-plantage og fik ca.6 kg æbler med hjem. Der er ikke mange tilbage. Vi har spist mange, men også brugt mange, til forskellige formål i køkkenet. Blandt andet marmelade, chutney som kommer på bloggen imorgen forhåbentlig, men også disse skønne æbleboller.
De er saftige, luftige og de små æbletern gør det ekstra hyggeligt at spise dem. De smager skønt bare med smør eller med et stykke pålæg, med ikke alt for prangende smag. Men prøv dig frem og vurder selv.
Hvis man har lyst til en dessert agtig bolle, kan der tilsættes 2 - 3 spsk. kanel.
Æbleboller med smør og ÆBLEMARMELADE. |
Æbleboller.
30 stk.
1 pk. Gær
3 spsk. Honning
2 tsk, Salt
Ca.
Æg til pensling
Gæren opløses i vandet.
Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve.
Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 370,
så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst
tilsættes æbler, durum kerner og speltmelet. Dette røres grundigt sammen, og honning og salt tilsættes. Herefter skal
hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen
kan absorbere hele mængden.
Dejen æltes grundigt, så den
bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1
time.Dejen slås ned og æltes godt igennem. Dejen vejes af i
Bages ved 200o C
i ca. 25 minutter.
hej synes denne artikel er rigtig tiltrækkenede jeg får en meget stor trang til efterårsboller - som lige fanger mig som både kan lide det faste men også har en sød tand, - men mit store spørgsmål er om du ikke kunne lave et eksklusivt interview med "Mobber" - for det virker rigtig spændene det her
SvarSlet- På forhånd tak
Hej Ulf
SletJeg kan sagtens lave et eksklusivt interview med Mobber. Vil dog lige fortætte at Mobber er min mor :O)
Hva kunne du tænke dig at jeg skulle spørge om
Knus Låvise
Hejsa :)
SvarSletRigtig dejlig opskrift. Jeg kunne lige forestille mig, at bollerne smagte rigtig godt med et par spsk. kanel i, som du skriver.
Men jeg prøvede opskriften (uden kanel), men tilsatte også lidt revet gulerod, da jeg altid har syntes, at gulerod og æble passer så godt sammen. Og bollerne blev rigtig gode og svampede.
Mvh. Malene
Hej Malene :O)
SvarSletTak for at du kigger med :O)
Jeg kan kun give dig ret, æble og gulerod fungerer rigtig godt sammen og jeg ville selv kunne ha´ fundet på at bruge denne kombination. Men dejligt du kommer med forslaget, så andre kan bruge idéen.
Ha en dejlig dag
Knus Låvise