søndag den 29. september 2013

Medaljer.

Det er sjælden efterhånden at vi går en tur til bageren, jeg synes det er sjovt, at prøve at lave tingene selv og så er det jo fedt at have sin egen bager at trække erfaringer fra herhjemme :o)
Da vi forleden bagte HINDBÆRSNITTER, synes Manden, at vi også skulle prøve at lave flødekager, for bunden til begge er linsedej.

Medaljer serveret på mit smukke Empire fad.
Medaljer.
8 stk.
1 port. LINSEDEJ
1 Port. KAGECREME
Hindbærmarmelade
5 dl. Piskefløde
50 g. Flormelis
1 spsk. Kakao
75 - 100 g. Chokolade, mørk
Frugt til pynt

Linsedejen tilberedes efter opskriften, rulles ud til en tykkelse på ca. 3 mm. og stikkes ud, f.eks. med et glas. Der skal være 16 bunde i alt.

Bages ved 200o i ca. 12 - 15 minutter. De skal KUN lige begynde at blive gyldne. Herefter afkøles de.

Halvdelen af bundene pensles med smeltet chokolade og når den er tør, kommes 1 - 1½ teske hindbærmarmelade ovenpå.
Fløden piskes til skum og kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl i bunden. Gerne en størrelse 7 eller 8. Der sprøjtes flødeskum rundt om marmeladen på bunden i en cirkel. To eller tre lag ovenpå hinanden.
Kagecremen piskes luftig og blandes med flødeskum, i forholdet ca. 1:1 og det kommes i en sprøjtepose. Flødecremen sprøjtes i hullet, oven på marmeladen, helt op til kanten, så hullet fyldes ud.

Den anden halvdel af bundene glaseres med chokoladeglasur og når den er tør afpyntes den med en lille flødeskumsroset og lidt frugt og revet chokolade. Toppen læggen oven på bundene. Opbevares på køl indtil servering.
TIPS & TRICKS:
KAKAO GLASUR

Når man skal lave kakaoglasur, skal man starte med at røre kakaoen ud i vandet INDEN at flormelissen tilsættes. Dette gør at man får en fin mørk farve. Gør man det omvendt, altså flormelis, vand og så tilsætter kakaoen vil glasuren have svært ved at blive mørk uden at tilsætte store mængder kakao.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar