Dagens julekalender opskrift er en anderledes julemiddag. Det er min svigermor, der har introduceret mig for den farserede and og jeg elsker det simpelthen. Så meget at jeg overvejer, at det er denne form for and, vi skal have juleaften :O)
Der ordnes and :O) |
Anden er fyld med fars og klar til at komme i ovnen. |
Færdigstegt and. |
And og fars er skåret ud og klar til servering. |
Farseret
and.
6 per.
1 stk. Løg,
fint hakket
1 stk. Æble
8 stk.
Svesker
1 stk. Æg
1 ½ spsk. Hvedemel
½ dl. Vand
Salt
Peber
Start med at gøre
klar til farsen:
Æbler og svesker skæres i små tern på ca. ½ x ½ cm.
Kødet røres
sejt med salt. Peber, løg, æble, svesker og æg tilsættes og farsen røres godt.
Herefter kommes melet i under omrøring og derefter væsken. Farsen skal have en
passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød.
Nu skal
farsen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Og smages til bagefter.
Imens
klargøres anden. Den skylles og renses indvendigt for indvolde, vingespidserne
klippes af og evt. andre rester fjernes. Derefter duppes den tør og farsen
kommes indeni. Den lukkes med kødnåle. Og udvendigt krydres den med salt og
peber.
Anden ligges
på risten i bradepanden med brystkødet nedad og der kommes godt med vand og
evt. urter i bunden, det skal bruges til SAUCEN.
Steges ved
200o i ca. 2 til 2½ time. Mål evt. farsen med et stegetermomenter.
Det skal have en kernetemperatur på 75o C.
Tag anden ud
og lad den trække, mens saucen laves.
Inden
servering parteres den og farsen skæres i skiver og anrettes sammen med
andestykkerne.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: Min
søde svigermor
FRYSEEGNET:
JA, men tror det bliver tørt
SERVERES MED:
TIPS &
TRICKS:
ANDET: Når en
and skal optøes, skal man regne med ét døgn i køleskab pr. kg. kød
Muuums....:-)
SvarSlet:O)))
Slet