Jeg jævner altid min flæskestegs-sauce på samme måde ;-)
FARSERET AND serveret med andesauce, HASSELBACH KARTOFLER, SYLTEDE ÆBLER MED GELE & RØDKÅLSSALAT. |
Andesauce.
Sky fra and
Evt. indmad
fra anden - uden leveren
Vand til
kogning af indmad
Hvedemel
Salt
Ribsgele
Evt. fløde
Kulør
Hvis der i
anden er en lille pose med indmad, skylles dette - lever tages fra og kasserers. De øvrige ting lægges i en gryde og dækkes
med vand. Det bringes i kog og må nu meget gerne småsimre, så længe som muligt. Husk at tjekke om der er vand ved hele tiden.
Vandet fra
indmaden og skyen fra anden sigtes og kommes i en gryde. Hvis der er rigtig
meget fedt, fjernes lidt af dette, men ikke alt sammen.
Der drysses
med mel oveni væsken, så der ligger et godt jævnt lag hele vejen rundt. Lad det
nu falde til bunds. Det suges af fedtstoffet og bliver ligesom en omvendt
smørbolle. HUSK IKKE at røre i saucen førend alt melet er bundfældet, da den
ellers klumper.
Når alt melet
er faldet til bunds, piskes saucen igennem, koges op og koges igennem så
melsmagen forsvinder. Er den for tynd, kan den evt. koges ind eller blot jævnes
med en ekstra meljævning.
Saucen smages
til med salt og ribsgele og kan hvis man ønsker det tilsættes en smule fløde og
kulør.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: Min
elskede mor
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES MED: FARSERET AND, LANGTIDSSTEGT AND
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar