lørdag den 8. november 2014

Langtidsstegt and

Det er jo Mortens aften på mandag og her får du min udgave af den nemmeste måde at tilberede andesteg på :-D 

Så nu er der ingen undskyldning for at familien ikke får and i år. 

Måske lige bortset fra at du skal huske, at hvis du bruger en frossen en af slagsen, skal du beregne 1 døgn pr kg. and i optøningstid, på køl. Så har du endnu ikke taget den op, er det vist ved at være på høje tid. 


Når vi får andesteg i Casa Fangel er det  altid det traditionelle tilbehør vi får til, som RØDKÅL, ASIER, BRUNEDE KARTOFLER og så selvfølgelig den lækreste ANDESAUCE, som bliver lavet af stegeskyen.

Hvad spiser din familie til andestegen ????

Dette billede er fra sidste jul,
hvor vi selvfølgelig også fik FLÆSKESTEG og JULEMEDISTER.

Langtidsstegt and.
4 - 5 per.
3000 g. And
15 stk. Svesker
3 stk. Æbler, i både - jeg bruger helst Ingrid Marie
Salt
Peber

Anden skylles og renses indvendigt for indvolde, evt. andre rester fjernes og vingespidserne klippes af - husk at gemme indmadsposen og vingespidserne til SAUCEN. 
Anden duppes tør og gnides med salt og peber indeni, inden at den fyldes med æbler og svesker og lukkes med kødnåle. Udvendigt krydres den med salt og peber.

Anden ligges på risten i bradepanden, med brystkødet nedad. Der kommes godt med vand (ca. 1 liter) og evt. urter i bunden, det skal bruges til SAUCEN.

Den steges ved 125o i ca. 6 timer. Efter 4 timer vendes den, så brystet vender op.
Når tiden er gået og er skindet ikke er sprødt, gives den lidt grill, ca. 10 minutter, til skindet er sprødt. Men hold øje den må jo ikke blive branket ;-)

Lad anden hvile i ca. 15 minutter, inden skæres ud.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Ved optøning af anden beregnes 1 døgn pr kg. And, i køleskab.

5 kommentarer:

 1. Vi har spist vores andesteg i dag og skal have rester i morgen. Jeg ELSKER andesteg. Det er en af mine absolutte favoritretter, uhm. Jeg lavede den i dag, så vi kunne hygge med den i weekenden. Starten på ugen er ofte stresset for os, da den står op indkøb og den slags, og når jeg laver den i weekenden, er Christian også hjemme til at hjælpe med det praktisk i køkkenet, hvilket lige nu er helt nødvendigt. Vi har lige spist, og det smagte helt fantastisk <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var faktisk inspireret af at du fortalte at I skulle have Mortens and her i weekenden at jeg lavede dette indlæg :-)

   Og kan godt forstå at du vælger at lave det når Christian er hjemme så han kan hjælpe når du har brug for det. Det er jo en af goderne ved at kende sine egen sygdom og begrænsninger

   Slet
  2. Okay? Dejligt at kunne være til lidt inspiration :) Ja, det er rart med lidt hjælp, når kræfterne svigter. Fandt dog energien til at få blogget. Kunne ikke vente længere. Er simpelthen så dårlig til at vente med at give en overraskelse, når jeg først har lavet den klar :3 Nu er det sent, og vi har lige set film. Og så kunne jeg godt klemme endnu en portion and ned :D Sært tidspunkt at få den crawing på. Men må vist hellere vente til i morgen ;)

   Slet
  3. Haha det er ligesom mig - jeg elsker at give gaver og er virkelig osse dårlig til at holde hemmeligt hva det er .

   Synes det er en rigtig sjov og sød give away du har lavet.

   Jeg havde helt sikkert hoppet op anden og "glemt" alt om hva klokken var ;-)

   Slet
  4. Ja, jeg synes også, det er en sød ide :) Og sokken er bare så nuttet, synes jeg <3

   Jeg måtte være lidt fornuftig, for maven gider ikke fyldes med fed mad, lige inden jeg skal sove. Men så er der jo så meget mere at glæde sig til i dag. At det bare skal varmes, og der skal koges lidt kartofler gør det ikke mindre godt. Minimalt arbejde i køkkenet på en søndag er lige til at holde ud :)

   Slet