Jeg har endelig fået bestemt mig for, hvad jeg skal have i bedene i år: Jeg skal have købt et par rabarberplanter. Dem jeg købte sidste år overlevede aldrig. De fik desværre frost og døde.
Sidste år fik jeg et "Ingrid Marie" æble-træ af Mobber. Og der skal åbenbart være et andet æbletræ i nærheden for at de kan bestøve hinanden. Så derfor skal jeg ud og finde mig et "Discovery" træ. Total yndlings-sorter.
Jeg har osse lagt kartofler idag, det er sikkert meget sent at gøre dette, men det er første gang jeg har kartofler, så prøver mig frem.
Jeg har krydderurter til spirring i køkkenvindueskarmen. Men er meget spændt på om de overhovedet bliver til noget. For den lille møg-unge til Micki, synes det er skidesjovt, at lege med jorden. Og han ved selvfølgelig godt at moar ikke vil have det, så det foregår om natten, så hun opdager det.
For et par uger siden, da vi havde gang i grillen for første gang i år, fandt vi en gammel baby-hundesele frem, gav ham den på og tog ham med ud i have i snor. Efter lidt tid, synes han det var fantastisk og skidesjovt.
MOAR der er SÅ farligt herude....... |
Her en lidt roligere udgave at Micki-Musen. |
Og så er han helt tryg ved situationen, den lille bisse. |
Denne suppe er dejlig krydret. Den er inspireret af mine opskrifter på INDISK KARRY KYLLING og PULLED CHICKEN MED INDISKE KRYDDERIER. Den er velegnet til at lave som "planlagt" reste-mad. Altså lave en stor portion og så fryse ned, så der er noget nemt at tage op til travle dage.
Serveret med et drys persille og NAAN BRØD til. |
Indisk
karry suppe.
6
per.
RUB:
2
tsk. Karry
2
tsk. Hvidløg, tørret
1
tsk. Ingefær, stødt
1
tsk. Spidskommen, stødt
½
tsk. Koriander, stødt
1
tsk. Kanel, stødt
1
tsk. Sennepspulver, stødt
½
tsk. Kardemomme, stødt
1
tsk. Gurkemeje
1½
tsk. Nellike, stødt
3
tsk. Farin
1
tsk. Salt, fint
Peber,
stødt
Chili
600
g. Kylling, i strimler
3
stk. Løg, i tern
2
stk. Peberfrugt, i tern
2
stk. Gulerod, i tern
4
fed. Hvidløg, knust
1500
g. Kyllingefond
2
ds. Hk. Tomater
1
l. Vand
300
g. Græsk yoghurt, 10 %
2
tern Hønsebouillon
3
stk. Laurbær blade
Spidskommen,
stødt
Nellike,
stødt
Chili
Salt
Peber
Olie,
til stegning
Persille, til drys
Persille, til drys
DAGEN
FØR SERVERING:
Rubben
blandes og kommes i en plastpose. Kyllingen kommers her i. Der slås knude på
posen, og rubben gnides ind i kødet. Herefter skal den ligge på køl, til
marinering, natten over.
PÅ
SERVERINGSDAGEN:
Olien
varmes op i en gryde og kyllingen svitses heri. Løgene tilsættes og svitses
med.
Herefter
tilsættes grønsager, væske, yoghurt, bouillontern og laurbærblade. Suppen koges
op, skummes, hvis det er nødvendigt, og skal nu småsimre et par timer, til kødet
er dejligt mør, og suppen har en skøn fyldig smag.
Herefter
smages den til med salt, peber og evt. mere chili, spidskommen og nellike.
VED
SERVERING:
Der
kommes lidt kogte ris i bunden af en dyb tallerken, og den glohede suppe hældes
henover. Server evt. lidt græsk yoghurt på toppen og NAANBRØD på siden.
TIPS: Hvis man ikke har en god hjemmelavet
kyllingefond, kan man bruge en hel kylling. Den skal bare dele i 6 - 8 stykker, inden den marineres.
Bruges en hel kylling vil suppen få den gode fyldige smag. Når den er færdigkogt, pilles kyllingekødet af skroget og kommes i suppen.
Bruges en hel kylling vil suppen få den gode fyldige smag. Når den er færdigkogt, pilles kyllingekødet af skroget og kommes i suppen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne opskrift.
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: NAANBRØD og evt. kogte ris
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Nøøøøje bliver så sulten - lækker lækker - og de der kager de blev så gode - få dem straks ud af mit køkken inden jeg bliver for tyk :-) Og seriøst det er så sød en kat du har - den er virkelig lige til en krammer - fortsat god aften til dig - knus
SvarSletHihi Elisabeth, jeg kender det alt for godt med de kager, godt for bloggen, men skidt for kroppen og vægten :-D
SletOg tak for de søde ord til Micki, han er fantastisk. En lille moar-dreng
knus