Det er lidt svært at se på billledet, men den færdige salt, har fået et grønligt skær. Dette er helt normalt og ikke spor farligt. Det er nogle kemiske stoffer i hvidløget, der reagere.
Men gør dig selv den tjensest og lav det en dag, hvor vejret er godt, så der er mulighed for god udluftning, for det giver en meget kraftig duft af hvidløg i hele huset.
Jeg lavede det en dag, hvor Manden var på aftentur, og han troede at han kom hjem til et pizzaria :-)
Hvidløgssalt.
2
stk. Hvidløg
250
g. Salt, groft
Skallen
fjernes på hvidløgsfeddene og blendes sammen med saltet til en glat masse, det
fordeles i et tyndt lag på en papirbeklædt bageplade.
Tørres
ved 50o (varmluft) i ca. 3 – 4 timer.
Der
skal røres i blandingen ca. hver 20 minut. Brug evt. fingrene til at ”fnullre”
det i mindre stykker.
Herefter
afkøles det og kan evt. gives endnu en tur i blender eller morter, hvis de
tørrede klumper er for store.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar