Jeg valgte at servere det i hjemmebagte FLADBRØD, sammen med en helt klassisk salatblanding af Iceberg, tomat, agurk og løg. Og selvfølgelig osse en hjemmerørt CREMEFRAICHE DRESSING til.
Men mulighederne er jo uendelige. Det kan kommes i PITABRØD, wraps eller måske som fyld i bagekartoffel.
Shawarmakrydret oksekød her serveret sammen med FLADBRØD & CREMEFRAICHE DRESSING. |
Shawarmakrydret oksekød.
2
per.
400
- 500 g. Oksekød, skært
MARINADE:
2
dl. Yoghurt, naturel
1
½ tsk. Hvidløgs, tørret
½
tsk. Kardemomme, stødt
½
tsk. Nellike, stødt
½
tsk Garam marsala
¼
tsk. Muskat, stødt
½
tsk. Peber, stødt
1
tsk. Salt
3
spsk. Citron, saft fra
DAGEN
FØR SERVERING:
Kødet
skæres i mundrette stykker. Ingredienserne til marinaden blandes sammen i en
frysepose – det synes jeg, er den nemmeste måde at håndtere marinering på.
Den
smages til og kødstykkerne kommes i. Der slås knude på posen og marinaden gnides
ind i kødet. Herefter skal posen ligge på køl, til marinering, natten over.
PÅ
SERVERINGSDAGEN:
Kødet
tages op af posen og resten af marinaden kasseres. Kødet steges i mindre
portioner på en rygende varm pande. Dette gør at kødet bliver stegt og ikke
kogt.
Kødet
holdes lunt, mens de andre små kød-portioner færdigsteges, enten i ovnen eller i en
skål under folie og et viskestykke.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: FLADBRØD, pitabrød, salat og CREMEFRAICHE DRESSING
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar