mandag den 18. august 2014

Shawarmakrydret oksekød

Dette var noget af det vi spiste i Mandens ferie. 

Jeg valgte at servere det i hjemmebagte FLADBRØD, sammen med en helt klassisk salatblanding af Iceberg, tomat, agurk og løg. Og selvfølgelig osse en hjemmerørt CREMEFRAICHE DRESSING til.
Men mulighederne er jo uendelige. Det kan kommes i PITABRØD, wraps eller måske som fyld i bagekartoffel.
Shawarmakrydret oksekød her serveret sammen med FLADBRØD & CREMEFRAICHE DRESSING.

Shawarmakrydret oksekød.
2 per.
400 - 500 g. Oksekød, skært

MARINADE:
2 dl. Yoghurt, naturel
1 ½ tsk. Hvidløgs, tørret
½ tsk. Kardemomme, stødt
½ tsk. Nellike, stødt
½ tsk Garam marsala
¼ tsk. Muskat, stødt
½ tsk. Peber, stødt
1 tsk. Salt
3 spsk. Citron, saft fra

DAGEN FØR SERVERING:
Kødet skæres i mundrette stykker. Ingredienserne til marinaden blandes sammen i en frysepose – det synes jeg, er den nemmeste måde at håndtere marinering på. 
Den smages til og kødstykkerne kommes i. Der slås knude på posen og marinaden gnides ind i kødet. Herefter skal posen ligge på køl, til marinering, natten over.

PÅ SERVERINGSDAGEN:
Kødet tages op af posen og resten af marinaden kasseres. Kødet steges i mindre portioner på en rygende varm pande. Dette gør at kødet bliver stegt og ikke kogt.
Kødet holdes lunt, mens de andre små kød-portioner færdigsteges, enten i ovnen eller i en skål under folie og et viskestykke.
  

TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: FLADBRØD, pitabrød, salat og CREMEFRAICHE DRESSING
TIPS & TRICKS: -
ANDET: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar